4 gyors sült csirke
Tedd izgalmassá az egyszerű sült csirkét, és dobd fel a hétvégi ebédet egy igazán ízletes főfogással!
A sült csirke igazi különlegessége abban rejlik, hogy ezer és egyféle módon elkészítheted, így sosem válik unalmassá. Ráadásul az egyszerű hétvégi ebédeken kívül ünnepi lakomákon is megállja a helyét.
Fűszerekkel, sajttal vagy éppen sonkával megbolondított receptjeink nagyon finomak, nem lehet nekik ellenállni. Próbáld ki hát te is őket, és dobd fel a vasárnapi ebédet!
Fűszeres csirkecombok
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 2 evőkanál ketchup
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál méz
- fél evőkanál cukor
- fél kiskanál pirospaprika
A combokat mosd meg, és töröld szárazra. Tedd őket egy tálba, öntsd rájuk az olajat, és szórd meg ételízesítővel. Keverd össze alaposan, és hagyd picit állni.
Az áttört fokhagymát keverd össze a ketchuppal, az ecettel, a citromlével, a cukorral, a mézzel, és szórd meg a pirospaprikával, sóval, borssal. Keverd össze, és kend be a combokat a szósszal. Tedd a combokat kiolajozott tepsibe, és előmelegített sütőben süsd őket pirosra.
Fűszeres, füstölt sajtos csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 10 dkg liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kiskanál majoránna
- 1 kiskanál bors
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- csipet só
A csirkét darabold fel. A lisztet a felsorolt fűszerekkel és az áttört fokhagymával keverd össze, és a húsdarabokat forgasd bele. Egy kivajazott, magas tűzálló tálba fektesd bele őket, és szórd rájuk a maradék lisztet.
A vöröshagymaszeleteket fektesd rájuk, és szórd rá a lereszelt sajtot. Az olajat a tejföllel keverd össze, és locsold rá a sajt tetejére. Fedd be alufóliával a tál tetejét, és előmelegített sütőben süsd puhára a húsokat. Ezután vedd le a fóliát, és pirítsd őket néhány perc alatt pirosra.
Fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal
Hozzávalók:
- 15 dkg edami sajt
- 3 csirkemellfilé
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- bors
A csirkemelleket kicsit klopfold ki, és sóval, borssal szórd meg. Felhevített olajon süsd őket fehéredésig. Egy tepsit vajazz ki, és fektesd bele a csirkemelleket. Az áttört fokhagymát keverd a tejfölbe, és simítsd a hússzeletekre. Reszeld rá az edami sajtot a tetejére, és előmelegített sütőben pirítsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ananászos-sonkás csirkemell
Hozzávalók:
- 10 dkg sajt
- 8 szelet füstölt sonka
- 5 dl tejszín
- 4 csirkemellfilé
- 1 konzerv ananász
- vaj
- curry
- só
- bors
A vajat olvaszd fel, és a csirkemelleket kend meg vele. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és egy tepsiben fektesd őket egymás mellé. Fektess rá egy szelet sonkát és ananászt. Egy pohár ananászlét a tejszínnel és pici curryvel forralj össze, és öntsd rá a csirkére.
Süsd 10-15 percig, majd vedd ki, és reszeld rá a sajtot. Tedd vissza, és süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkecomb receptek
- csirke
- húsételek
5 gazdagon megpakolt saslik
- gomba
- marhahús