4 egyszerű egytálétel
Nem lehet mindenki konyhatündér, de néhanapján a kevésbé gyakorlottaknak is fel kell kötniük a kötényt, és kezükbe kell venni a fakanalat.
Sokan vannak, akik nem barátkoztak még meg a konyhai sertepertéléssel. Nos, ezek a receptek pont nekik szólnak.
Rendkívül egyszerű az elkészítésük, ráadásul nem is igényelnek különösebben sok időt.
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt kolbász
- 6 tojás
- 5 dl tejföl
- 1 kg krumpli
- vaj
- só
A krumplikat mosd meg, és főzd őket puhára a héjukban. A tojásokat főzd keményre.
Míg főnek, szedd le a kolbász héját, és karikázd fel. A krumplit még melegen hámozd meg, és karikázd fel.
A megfőtt tojásokat szintén. Vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, tedd bele a krumpli felét, és sózd ízlés szerint. Rakj rá egy sor kolbászt és egy sor tojást is.
Tedd a tetejére a maradék krumplit, és kend meg alaposan tejföllel. Addig süsd, míg a tejföl aranybarnára pirul.
Pásztortarhonya
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 4 krumpli
- 1 vöröshagyma
- 1 kis szál száraz kolbász
- pirospaprika
- só
A hagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. A krumplit szintén tisztítsd meg, majd kockázd fel. A hagymát dinszteld meg, majd öntsd rá a tarhonyát. Pirítsd meg, szórj rá pirospaprikát, és sózd meg. Ekkor jöhet bele a krumpli, a kolbász, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ha a víz elfő, pótold. Kavargatni kell, nehogy az alja odakapjon. Amikor már puha a tarhonya, hagyd, hogy a víz majdnem teljesen elfőjön. Ha ez megtörtént, már tálalhatod is.
Zöldséges rizottó
Hozzávalók:
- 40 dkg rizs
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 2 dl víz
- 1 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál sárgarépa
- bors
- só
A vajon fonnyaszd meg a felaprított hagymát. Tedd hozzá a karikára vágott sárgarépát. A paprikát káposztareszelőn reszeld le, és add hozzá azt is. A finomra vágott petrezselymet is tedd bele. Ízlés szerint sózd, borsozd. Pici vízzel öntsd fel, és hagyd elfőni. A zöldborsót tedd bele, amikor a répa már félig puha. Öntsd rá a rizst, és körülbelül két pohár vizet. Fedő alatt főzd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 40 dkg virsli
- 1 kg krumpli
- 1 vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
A hagymát pucold meg, vágd apró kockákra, és egy kis olajon süsd üvegesre. Szórj rá egy kis pirospaprikát, majd gyorsan tedd bele a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és ízlés szerint sózd meg. Amikor a krumpli megpuhult, tedd bele a virslit, és főzd így néhány percig, majd tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség