4 egyszerű egytálétel

Gyakorlatlan szakácsoknak

Nem lehet mindenki konyhatündér, de néhanapján a kevésbé gyakorlottaknak is fel kell kötniük a kötényt, és kezükbe kell venni a fakanalat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan vannak, akik nem barátkoztak még meg a konyhai sertepertéléssel. Nos, ezek a receptek pont nekik szólnak.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Rendkívül egyszerű az elkészítésük, ráadásul nem is igényelnek különösebben sok időt.

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 6 tojás
  • 5 dl tejföl
  • 1 kg krumpli
  • vaj

A krumplikat mosd meg, és főzd őket puhára a héjukban. A tojásokat főzd keményre.

Míg főnek, szedd le a kolbász héját, és karikázd fel. A krumplit még melegen hámozd meg, és karikázd fel.

A megfőtt tojásokat szintén. Vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, tedd bele a krumpli felét, és sózd ízlés szerint. Rakj rá egy sor kolbászt és egy sor tojást is.

Tedd a tetejére a maradék krumplit, és kend meg alaposan tejföllel. Addig süsd, míg a tejföl aranybarnára pirul.

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarhonya
  • 4 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis szál száraz kolbász
  • pirospaprika

A hagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. A krumplit szintén tisztítsd meg, majd kockázd fel. A hagymát dinszteld meg, majd öntsd rá a tarhonyát. Pirítsd meg, szórj rá pirospaprikát, és sózd meg. Ekkor jöhet bele a krumpli, a kolbász, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ha a víz elfő, pótold. Kavargatni kell, nehogy az alja odakapjon. Amikor már puha a tarhonya, hagyd, hogy a víz majdnem teljesen elfőjön. Ha ez megtörtént, már tálalhatod is.

Zöldséges rizottó

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál sárgarépa
  • bors

A vajon fonnyaszd meg a felaprított hagymát. Tedd hozzá a karikára vágott sárgarépát. A paprikát káposztareszelőn reszeld le, és add hozzá azt is. A finomra vágott petrezselymet is tedd bele. Ízlés szerint sózd, borsozd. Pici vízzel öntsd fel, és hagyd elfőni. A zöldborsót tedd bele, amikor a répa már félig puha. Öntsd rá a rizst, és körülbelül két pohár vizet. Fedő alatt főzd készre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 40 dkg virsli
  • 1 kg krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika

A hagymát pucold meg, vágd apró kockákra, és egy kis olajon süsd üvegesre. Szórj rá egy kis pirospaprikát, majd gyorsan tedd bele a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és ízlés szerint sózd meg. Amikor a krumpli megpuhult, tedd bele a virslit, és főzd így néhány percig, majd tálald.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük