30 perces bögrés sütik
Az egyik legkönnyebben elkészíthető édesség a bögrés süti. Összekevered a hozzávalókat, megszórod gyümölccsel, és megsütöd.
A bögrés sütik nagy előnye - azon túl, hogy hipergyorsan megvannak -, hogy csak egy jó recept kell, és azt olyan gyümölccsel variálhatod, amilyennel jólesik.
Most mutatunk néhány receptet, édesebbeket, krémesebbeket. Döntsd el, hogy számodra melyik az igazi, és szórd meg a nyár lédús gyümölcseivel!
Meggyes szelet
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre kimagozott meggy
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
A cukrot a tojással keverd össze, majd szitáld bele a lisztet és a sütőport. Keverd hozzá a tejet, és végül óvatosan forgasd bele a meggyet is.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg.
Ha nem szeretnéd, hogy a meggy lesüllyedjen az aljára, akkor a végén is rászórhatod, de előbb forgasd lisztbe.
Diós-almás süti
Hozzávalók:
- 4 alma
- 3 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 dl olaj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- fél bögre dió
A meghámozott almát reszeld le, szórd meg fahéjjal, és hagyd néhány percig állni. A tojásokat keverd ki a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a szódabikarbónát. Keverd a tésztába az olajat, a kinyomkodott almát, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a masszát. A tetejére szórj diót, és előmelegített sütőben süsd meg.
Őszibarackos süti
Hozzávalók:
- 2 bögre kockára vágott őszibarack
- 2 bögre liszt
- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre joghurt
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél bögre olaj
A lisztet a cukorral, a joghurttal, az olajjal, a tojással, a sütőporral keverd simára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen oszlasd el benne a tésztát. A tetejét szórd meg őszibarackkal, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Szőlős-joghurtos sütemény
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 2 bögre liszt
- 2 tojás
- 1,5 bögre joghurt
- 1,5 bögre szőlő
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
A vajat a cukorral keverd habosra. Dolgozd hozzá a lisztet, a tojást, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát. A szőlőszemeket keverd óvatosan a tésztába, majd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- rétes
Félórás rétesek
- gyümölcs
- muffin
25 perces nyári, gyümölcsös muffinok
- sütemény
- piskóta