25 perces hagymaleves
Forrón, sajttal az igazi
Ha átfagytál, akkor főzz egy gyors, tápláló és ínycsiklandó hagymalevest, ami átmelegít, és az ízlelőbimbóidat is kényezteti.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagymaleves gyorsan készen van, és igazi csemege, télen pedig különösen jól eshet a hidegben. Másik előnye, hogy melegítve ugyanolyan finom, mint frissen, így nem baj, ha nagyobb adagot készítesz belőle.

Készíthetsz mellé pirítóst, vagy tehetsz bele pirított kenyérkockákat, de megszórhatod reszelt sajttal is. Ha pedig igazán különlegeset szeretnél, akkor vájj ki egy cipót, és öntsd abba a hagymalevest.

Klasszikus hagymaleves

Hozzávalók:

  • fél kg vöröshagyma
  • 3 szál póréhagyma
  • fél liter húsleves, kockából is lehet
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • 10 dkg sajt
  • kenyér

A vöröshagymát hámozd meg, majd kockázd fel, a póréhagymát vágd ujjnyi darabokra. Olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd adj hozzá annyi levest, hogy ellepje a hagymát, ekkor tedd bele a pórédarabokat is. Sózd, borsozd, és főzd fél órát.

Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne, de ne forrald át újra. A kenyeret kockázd fel, és kevés olajon pirítsd aranybarnára, majd szórd a forró levesre. Ha szereted, megbolondíthatod kevés szerecsendióval is.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük