Kiütés, viszketés, szájduzzanat: 7 hétköznapi étel a háttérben

Télen nyugodtan ehetsz almát, de nyáron allergiát okoz?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári hónapokban könnyen előfordul, hogy egyes zöldségek, gyümölcsök allergiás reakciókat váltanak ki. A probléma felismerése azért nehéz, mert legtöbbször szezonális jelenségről van szó: a zöldség-, illetve gyümölcsallergia a pollenallergiához kapcsolódik, keresztallergiaként alakul ki.

A leggyakoribb allergiát kiváltó zöldségek, gyümölcsök: zeller, petrezselyem, sárgarépa, alma, citrusfélék, dinnye, banán. A zöldség- vagy gyümölcsallergia tünetei lehetnek kiütések, ekcéma, viszketés, szájduzzanat, de akár légúti panaszok is jelentkezhetnek. Ha gyanakszol, hogy tüneteidet allergia okozza, mindenképpen érdemes elmenned egy allergiavizsgálatra.

Allergén élelmiszerek

Lapozd át az alábbi galériát, és tudj meg többet azokról az ételekről, amelyek nemcsak keresztallergiát okoznak, hanem önmagukban is problémát jelenthetnek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük