Kiütés, viszketés, szájduzzanat: 7 hétköznapi étel a háttérben
Télen nyugodtan ehetsz almát, de nyáron allergiát okoz?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári hónapokban könnyen előfordul, hogy egyes zöldségek, gyümölcsök allergiás reakciókat váltanak ki. A probléma felismerése azért nehéz, mert legtöbbször szezonális jelenségről van szó: a zöldség-, illetve gyümölcsallergia a pollenallergiához kapcsolódik, keresztallergiaként alakul ki.

A leggyakoribb allergiát kiváltó zöldségek, gyümölcsök: zeller, petrezselyem, sárgarépa, alma, citrusfélék, dinnye, banán. A zöldség- vagy gyümölcsallergia tünetei lehetnek kiütések, ekcéma, viszketés, szájduzzanat, de akár légúti panaszok is jelentkezhetnek. Ha gyanakszol, hogy tüneteidet allergia okozza, mindenképpen érdemes elmenned egy allergiavizsgálatra.

Allergén élelmiszerek

Lapozd át az alábbi galériát, és tudj meg többet azokról az ételekről, amelyek nemcsak keresztallergiát okoznak, hanem önmagukban is problémát jelenthetnek.

Allergiagyanús tünetek

Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük