Megszabadíthat a hasi zsírtól ez a természetes ital

Tudományosan igazolták hatását

A kókuszvíz hatékonyan támogatja a fogyókúrádat.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén 224. alkalommal rendezték meg az amerikai kémikusok nemzetközi találkozóját Philadelphiában, ahol a tudósok legújabb tanulmányaik eredményeiről is beszámoltak.

A szakemberek, akik a kémia és így a táplálkozástudomány egyes területein is jártasak, egy olyan eredményt is közzétettek, mely jó hír lehet azok számára, akik nehezen tudnak megszabadulni a hason és combon megjelent plusz centiktől.

Ez az ital segíthet megszabadulni a hasi zsírtól

A tudósok eredetileg olyan természetes italokat vizsgáltak, melyek az energiaitalokat helyettesíthetik sportolás közben, így kezdték el alaposabban tanulmányozni a kókuszvizet.

A kókuszvíz az a folyadék, mely a még éretlen, zöld kókuszdiók belsejében található, és a trópusokon igen népszerű ital - az utcákon és a tengerparton is árulják. Itt egyszerűen egy lyukat ütnek a kókuszgolyó tetejére, és egy szívószálat dugnak a termésbe, de a kókuszvíz itthon is elérhető már - akár nagyáruházak polcain, akár az interneten keresztül megrendelve.

Az ásványi anyagok egyensúlya

Aktív testmozgás közben a sportolók megizzadnak, és így sok ásványi anyagot veszítenek, amit jellemzően különféle izotóniás italokkal pótolnak. Ugyanakkor az ásványi anyagok egyensúlyának felborulása az életmód következménye is lehet, és elhízáshoz, vízvisszatartáshoz vezethet.

Nátriumból túl sok, káliumból túl kevés

A folyadékháztartás egyensúlyáért a kálium és a nátrium felelős, a hagyományos étrenddel azonban jellemzően jóval több nátriumot juttatsz a szervezetbe, mint amennyire szükség lenne - ezért elsősorban a túlzott sófogyasztás okolható. Ha a nátrium és kálium mennyisége nincs egyensúlyban, a szervezet visszatartja a vizet, ami plusz centik formájában jelenik meg a hason, a csípőn és a combokon. Mindez kedvezőtlenül befolyásolja a szervezet méregtelenítési folyamatait, ami aztán kihat az anyagcserére is. Kutatások kimutatták, hogy azok, akiknek az étrendje káliumban szegény és nátriumban gazdag ételeket tartalmaz, kétszer akkora valószínűséggel kapnak szívinfarktust, és 50%-kal nő a kockázata annak, hogy az étrendjükkel kapcsolatos betegségben halnak meg.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kókuszvíz a megfelelő káliumszintért

A megoldást az jelentheti, ha a káliumbevitelt növeled, a nátriumét pedig csökkented. A tudósok szerint a kókuszvíz segíthet ebben, még akkor is, ha nem vagy profi sportoló. - A kókuszvízben megvan minden, ami a sportitalokban, sőt, még több is - mondta el a találkozón doktor Chhandashri Bhattacharya. - Ötször annyi káliumot tartalmaz, mint a legnépszerűbb izotóniás italok, ez pedig segít feloldani az izmokban keletkező görcsöket. Ezenkívül a természetes ital képes pótolni azokat az ásványi anyagokat, melyeket testmozgás közben veszít a szervezet.

Zsírolvasztó tea

Kattints az alábbi videóra, ha kíváncsi vagy, a dietetikus milyen teát ajánl a fogyni vágyóknak.

Nemcsak a sportban, a fogyásban is segít

A felesleges kilóktól és plusz centiktől természetesen akkor tudsz a legegyszerűbben megszabadulni, ha a kiegyensúlyozott étrendedet rendszeres testmozgással társítod. Nem kell profi sportolókat megszégyenítő erőpróbákat tenned, egy könnyű séta vagy egy kis biciklizés is felpezsdíti az anyagcserédet, és beindítja a kalóriaégetést.

Ha ezek mellett még a kókuszvizet is beveted, sokkal könnyebben szabadulhatsz meg a hasadon lerakódott plusztól - egy liter kókuszvízben ugyanis 1500 mg kálium található, míg nátriumból csak 400 mg. A kókuszvíz emellett gazdag antioxidánsokban és magnéziumban - ami szintén elengedhetetlen a természetes zsírégető folyamatok szempontjából -, alacsony a kalóriatartalma, zsír- és koleszterinmentes, így ideális választás diétád kiegészítéséhez.

Ugyanakkor Chhandashri Bhattacharya arra is figyelmeztet, hogy a kókuszvíz a profi sportolók nem mindegyikénél helyettesítheti az izotóniás italt, mivel ők izzadás közben több nátriumot veszítenek, mint amennyit a kókuszvíz pótolhat.

Ezt is szeretjük