Vízhajtó, emésztésserkentő, anyagcsere-pörgető

Mi az?

Szeretnéd elérni a testsúlyváltozást? Építsd be étrendedbe a következőket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fogyókúrád hatékonyságát alapjaiban határozza meg, hogy megfelelően választod-e ki azokat a táplálékokat, melyektől a probléma megoldását várod.

A legjobb, ha sok természetes alapanyaggal, például zöldségekkel, gyümölcsökkel, valamint minőségi, növényi fehérjeforrásokkal teszed hatékonyabbá diétádat. A következő három élelmiszer fogyasztásával megszabadulhatsz a szervezetedet terhelő felesleges víztől, serkentheted emésztésedet, és anyagcseréd működését is felgyorsíthatod.

A természetes vízhajtó: padlizsán

A lila színben pompázó, különleges ízű zöldség egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban. Eredetileg a törökök hozták be Magyarországra, innen ered másik elnevezése is, hiszen törökparadicsomnak is hívják - harmadik neve, a tojásgyümölcs pedig a zöldség tojásdad alakjára utal.

A padlizsán kivételes vízhajtó hatással bír, részben magas káliumtartalma, részben pedig víz- és növényi rosttartalma révén, így fogyasztásával serkentheted veséid működését, és megszabadulhatsz a tested által feleslegesen visszatartott vízmennyiségtől. Természetes rostjai megtisztítják bélrendszeredet, víztartalma pedig tovább fokozza a salaktalanító hatást.

A padlizsán egészségvédő, rákmegelőző tulajdonságai is kiemelkedőek, hatóanyagai ugyanis blokkolják a szabadgyökök képződését. Laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy a héjából kivont naszuin nevű antioxidáns megvédi a sejteket, sőt, még véred összkoleszterinszintjét is kordában tartja. Orvosi kísérletek szerint a padlizsán levének fogyasztásával sokat tehetsz ereid egészségének megőrzéséért is.

A maximális vízhajtás érdekében főzve fogyaszd ezt a zöldséget. Grillrácson is megsütheted, viszont a zsírban való sütést felejtsd el, hiszen így rengeteg zsiradékot szív magába, ami megakadályozhatja a fogyást.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Egészséges emésztésed őre: aszalt szilva

Az aszalt szilva valódi téli finomság, mellyel átvészelheted a friss gyümölcsöket nélkülöző, vitaminhiányos időszakot. Ez a csemege kitűnő segítség lehet diétád során, amennyiben elsőként emésztésed működését szeretnéd helyreállítani. A szilva az aszalás során is megtartja rostjait, melyek kitakarítják beleidből a káros anyagokat, illetve felpörgetik az emésztési folyamatokat. Mindehhez célszerű napi két alkalommal 10-15 szem aszalt szilvát elfogyasztanod.

15 hatékony emésztésserkentő

Nézegess képeket!

Elolvasom

A szárított finomsággal továbbá rendkívül erős antioxidánsokat juttathatsz be szervezetedbe, melyek jelentős védelmet jelentenek a sejtkárosító szabadgyökök ellen.

A szilva aszalt formájában ráadásul nagyobb koncentrációban tartalmaz értékes tápanyagokat, mint a friss gyümölcs: többek között elsőrangú vas- és káliumforrás, így kedvezően befolyásolhatod vérképzőszerveid működését, illetve elősegítheted vízháztartásod egészséges egyensúlyát is, ami szintén hozzájárul a fogyókúra sikeréhez. Az aszalt szilvát fogyaszthatod magában, nassolnivalóként, de a reggeli müzlivel párosítva, illetve sovány fehér húsok mellé töltelékként vagy köretként is.

A reformkonyha sztárja: tofu

A tofu szójából készített húspótló élelmiszer - a szójából származó túró összenyomásával jön létre -, mely eredetileg a kínai és japán konyha alapanyaga. A tofu értékes és tápláló hatóanyagainak köszönhetően hamar elterjedt a hazai étkezési kultúrában is, először főként a vegetáriánusok körében, majd lassan a húsevők táborát is meghódította.

A reformétkezés egyik alapelemévé vált tofu a diétás étrendnek is kiváló kiegészítője lehet, emellett egészségre gyakorolt pozitív hatásai is kiemelkedőek. Segítségével felgyorsíthatod anyagcsere-folyamataidat, ami elsősorban teljes értékű fehérjéinek, valamint kalciumtartalmának és omega3-zsírsavjainak köszönhető.

Az izoflavonokban is gazdag tofu emellett a rákmegelőzésben is kivételes szerepet játszhat. Orvosi vizsgálatok bizonyították, hogy ezek a hatóanyagok megakadályozzák a rákos sejtek burjánzását, illetve meggátolják a sejtkárosító szabadgyökök kialakulását. A japán nők körében például, akik napi rendszerességgel fogyasztanak szójából készült ételeket, jóval alacsonyabb az emlőrák kialakulásának kockázata, mint hazánkban.

Ha beilleszted étrendedbe az autentikus tofut, és naponta megiszol néhány deci minőségi szójatejet, te is sokat tehetsz egészségedért. A szójatejet fogyaszthatod magában, de hozzáadhatod a kedvenc turmixaidhoz is, a tofut pedig eheted barnarizzsel, egytálételekkel vagy akár csak önmagában, néhány csepp szezámolajjal tálalva.

Cikkünk Lyndel Costain Szupertápanyagok kézikönyv című műve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

salata levelek
  • méregtelenítés
  • béltisztító diéta

Dobj le 5 kilót!

maracujak
  • zsírégető táplálék
  • fogyasztó praktikák

4 zsírégető csodaszer, amit ideje megismerned!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

Ezt is szeretjük