Kutatók állítják: növeli az infraktus kockázatát az Atkins-diéta
Az Athéni Egyetem kutatócsoportja bizonyította az Atkins-diéta egészségkárosító hatását.
Az Atkins-diéta nem éppen új keletű dolog, már az 1960-as években népszerű lett: ekkor azonban még kórházi diétának számított. Az 1990-es évek elején jelent meg dr. Atkins New Diet Revolution című könyve, amely egy csapásra bestseller lett.
Az elmúlt évek során sok támadás érte a magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalmú ételekből álló diétát. Egy nemrégiben készült kutatás pedig bebizonyította, hogy valóban egészségkárosító hatású.
Az Atkins-diéta növeli szívbetegség kockázatát
Bár a diéta nem csupán fogyókúrából áll, hanem testmozgásra is buzdít, legfontosabb jellemzője, hogy radikálisan visszaszorítja a szénhidrátok - burgonya, kenyér, rizs, tészta - fogyasztását, miközben megemeli a fehérjebevitelt.
A kutatás tükrében
Svéd és görög kutatók nemrégiben a British Medical Journal című szakfolyóiratban ismertették tanulmányukat.
A vizsgálatok során arra az eredményre jutottak, hogy azok a nők, akik rendszeresen nagy mennyiségű fehérjét fogyasztanak, miközben kevés szénhidrátot visznek be a szervezetükbe, több mint 25%-kal nagyobb valószínűséggel kapnak szívrohamot, illetve szélütést.
A 15 éven át tartó követéses vizsgálatban több mint 40 ezer, 30 és 49 év közötti nő vett részt. Az Athéni Egyetem kutatócsoportja svéd kollégákkal egészült ki.
Az adatok elemzéséből a szakértők számára gyorsan kiderült, hogy minél kevesebb szénhidrátot - és minél több fehérjét - fogyaszt valaki, annál nagyobb a keringési rendszert érintő megbetegedések kialakulásának kockázata. Az egészen alacsony szénhidráttartalmú étrenden élő nők esetében 28%-kal nagyobb volt a szélütés és az infarktus rizikója, mint a normál étrendet követőknél.
Mint a Daily Mail című brit napilap írja - némileg ironikusan - a diétát kidolgozó Robert Atkins ugyancsak szívroham következtében hunyt el 2003-ban, 72 éves korában.

Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.

Promóció
Csak rövid távon!
Az eddigiekből tehát kiderül: hosszú távon veszélyes követned az Atkins-diétát. Az alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú étrendet szakorvosok legfeljebb három-négy hetes időszakra ajánlják.
OLVASD EL EZT IS!

- végleges fogyás
- veszélyes diéta
Kiszáradás, ketózis, szívroham

- táplálkozás
- veszélyes