Add le nyárig teljes túlsúlyodat!

Csak 15 perc naponta

Edzéstervünk kellően intenzív ahhoz, hogy rövid idő alatt is tökéletesre formálhasd vele testedet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az időjárás ad egy kis haladékot, ha az igazi strandszezonra tökéletes alakkal szeretnél büszkélkedni, még most is érdemes elkezdened az edzést. Kövesd mindennap villámgyors gyakorlatainkat, és erőnléted fokozódása mellett vonalaid is tónusosabbak lesznek.

Guggolás

Állj vállszélességű terpeszbe. A két lábfej nézzen párhuzamosan előre, a súlypont a sarkakon legyen. Belégzés közben a kart előrenyújtva guggolj le, és enyhén dőlj előre. Emelkedj fel, a karokat engedd le. Ha intenzívebben is megdolgoztatnád izmaidat, felugrással térj vissza a kiindulási helyzetbe. Ismételd 30-szor.

Korcsolyázás

Állj nagy terpeszbe, és kissé dőlj előre. Utánozd a görkorcsolyázók mozgását. Testsúlyodat váltakozva helyezd az egyik lábról a másikra, és közben lendítsd karodat az ellentétes oldalra. Két, egyenként 20 ismétléses sorozatot végezz el a gyakorlatból.

Támadóállás

Lépj ki előre körülbelül egy métert, a kezedet tedd csípőre. Belégzés közben engedd le törzsedet úgy, hogy az elöl lévő térded derékszögben legyen behajlítva. Kilégzés közben egyenesedj fel.

A gyakorlat nehezített változatában guggolás közben nyújtsd előre karodat, és az egyik kezedet tedd a másikra. Végezd el a gyakorlatot 20-szor, felváltva a jobb és a bal lábbal kilépve, majd ismételd meg a sorozatot még egyszer. A gyakorlatot gyors tempóban, dinamikusan végezd. Ügyelj rá, hogy testsúlyod egyenletesen terhelje mindkét lábad.

Lábnyújtás hátra

Térdelj le, kulcsold össze a kezed, és az alkarodra támaszkodva nyújtsd hátra az egyik lábadat. Feszítsd meg a hasizmokat, és kilégzés közben emeld magasra a lábad. A gyakorlatot 25-ször végezd el mindkét lábbal, majd ismételd meg a sorozatot még egyszer. Ezután végezd el a gyakorlatot hasonló ismétlésszámmal úgy is, hogy kilégzés közben behajlítva emeled fel a lábad.

Fekvőtámasz

Térdelj le, karjaid legyenek nyújtva, és haladj előre, de csak annyira, hogy a térded a talajon maradjon. Feszítsd meg a far- és a hasizmokat, hogy a gyakorlat közben ne hajlítsd be a derekad. Belégzés közben engedd le a mellkasod minél közelebb a talajhoz, kilégzés közben pedig nyomd fel magad.

A gyakorlatot térdtámasz nélkül, nyújtott lábbal is elvégezheted. Az ismétlések számát az erőnlétednek megfelelően határozd meg, végezz a gyakorlatból annyit, amennyit egyszerre bírsz, tarts egy kis szünetet, majd végezz el még egy sorozatot.

Hasizom-erősítés

Feküdj a bal oldaladra. Emelkedj fel a bal alkarodra, és a jobb kezedet tedd csípőre. Bal lábad legyen kinyújtva, mögötte a jobb lábadat húzd talpra. Felsőtestedet emeld a talajjal párhuzamos vonalba, és maradj így körülbelül 20 másodpercig. Végezd el a gyakorlatot a másik oldalon is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Haránthasizom-erősítés

Feküdj hanyatt, a karodat nyújtsd ki a fejed fölé. A lábadat kinyújtva emeld fel úgy, hogy derékszöget zárjon be a törzseddel. Kilégzés közben emeld meg a felsőtested és kinyújtott karod. Kinyújtott karral igyekezz megérinteni a bokádat, azután ereszkedj vissza. Két, egyenként 20 ismétléses sorozatot végezz el.

Cikkünk a Formabontó zsírlebontó című könyv alapján készült.

Ez az életmódprogram valóban formabontó: a receptek egyszerűek, mesterien rafináltak, és nagyon finomak, az eredmény pedig az egészséges, fitt szervezet. A könyv szerzője bebizonyítja, hogyan lehet koplalás és frusztráló gondolatok nélkül fogyni és egészségesen táplálkozni. A program egyénre szabott: bemutat egy fogyókúrázóknak, egy sportolóknak és egy kismamáknak szóló táplálkozási útmutatót, illetve foglalkozik azokkal is, akik nem feltétlenül szeretnének lefogyni, csupán egészségesebben szeretnének táplálkozni, hogy elkerüljék a betegségeket. A könyv gondolatébresztő írás, melynek segítségével mindenki megtalálja céljai megvalósításának módját.

Kiadja a Reader's Digest.
A könyv ára 7990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük