Így fogyj diéta nélkül! - 3 élvezetes, mégis hatékony módszer

A diétához nem érzel magadban elég kitartást? Kellemesebb módszerekkel is beindíthatod a súlyvesztést.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg testedet salakanyagok terhelik, anyagcseréd pedig nem működik megfelelő intenzitással, nagy a valószínűsége, hogy fokozottan fenyeget az elhízás veszélye, a fogyás pedig komolyabb erőfeszítéseid ellenére sem indul be. Ha azonban kipróbálod a következő három módszert, akár komolyabb diéta nélkül is leadhatsz néhány kilót.

Szauna

A szaunázás vagy az izzasztó barlangok - spirituális megjelenési formájuk az indián izzasztó kunyhó - jelentős vízleadásra késztetik a testet. Méregtelenítő hatásuk azonban jóval több, mint a vízhajtás, amit hosszútávon kerülni kell.

Ezért fontos, hogy szaunázás után pótolni kell a kiizzadt vizet, lehetőség szerint tiszta, jó minőségű vízzel. Mivel tested kétharmad részben vízből áll, kézenfekvő, hogy a mérgek és salakanyagok egy része érinti a benned lévő vizet is. Akik rendszeresen szaunáznak, azok hozzájárulnak ahhoz, hogy testük víztartalmának egy kis részét tudatosan cseréljék ki jobb minőségűre. Aki még nem próbálta ki - de van kedve -, az lassan hozzászokhat, és kihasználhatja ezt a lehetőséget.

A szauna legnagyobb haszna - amit az orvostudomány is elismer és használ -, hogy serkenti az anyagcsere-folyamatokat. Ezáltal még több salakanyag ég el, aminek kellemes következménye a közérzet javulása, valamint a testsúly csökkenése.

Előbbi az immunrendszert is megerősíti, így akik rendszeresen szaunáznak, jobb egészségnek örvendenek, ezért elkerüli őket az influenza és a nátha. Ahogy a sportnál is, az égési folyamatok aktiválása serkenti a méregtelenítést. A szaunázással járó intenzív izzadás megerősíti ezt a hatást, és megfigyelhető, hogyan távozik testedből cseppenként a felesleges víz.

Növekvő hőfokú lábfürdők

A növekvő hőfokú fürdő meglepően egyszerű eljárás a vérkeringés és a kiválasztás, valamint az anyagcsere serkentésére. A módszer régóta ismert, bár egy kicsit régimódinak tűnik. A különféle szalonokban speciális készülékeket is igénybe vehetsz, de akár te is váltogathatod a víz hőmérsékletét, az egészen hidegtől a melegig.

A speciális lábfürdőtálban a lábat célszerű egy farácsra helyezni úgy, hogy a lassan növekvő hőmérséklet alulról elérje a talpat. A reflexzónákon keresztül szinte minden szerv vérkeringése javul. A jobb vérkeringés serkenti a szervek működését, így a salakanyagok kiválasztását is. Akik lusták sportolni, azok számára ez kimondottan kényelmes módszer, hogy javítsák vérkeringésüket és anyagcseréjüket.

A módszer mindemellett - már egy hónap alatt - azoknak is érezhetően javítja közérzetét, akik csak méregteleníteni akarnak. A módszernek az általános egészségjavítás mellett speciális felhasználási javaslatai is vannak az altesti panaszoktól kezdve az álmatlanságig.

Száraz lekefélés

Ideális esetben a száraz lekefélés az első reggeli tevékenység a fogyókúra vagy a méregtelenítő kúra ideje alatt. Még az ágyban fekve kell elkezdeni egy jó minőségű testkefével a körkörös masszírozást, a szív irányába haladva. Így kell végighaladni az egész testen a fej kivételével - az archoz és a fejbőrhöz kozmetikai szivacs, illetve megfelelő hajkefe kell -, beleértve a kéz és a láb reflexzónáit is, hogy felfrissítsd a vérkeringést. Ez serkenti tested vérellátását és anyagcseréjét.

Eltávolítod továbbá az elhalt bőrdarabkákat, így a salakanyagok könnyebben eltávoznak a bőrön keresztül, és intenzívebbé válik a bőr savkiválasztása is. Ha a hátadat nem tudod kellőképpen elérni, akkor megteszi egy összehajtott törülköző is. A kefével történő masszírozást zuhanyozás vagy fürdés után is végezheted, amíg nedves a bőröd.

A sós izzasztás még erősebb hatást gyakorol a bőrre. Elsősorban olyanoknak ajánlott, akik nem tudnak izzadni. Hetente egyszer nedves, durva tengeri sóval kell ledörzsölni a testet. Akik csak kevéssé tudnak izzadni, azoknak egy hónapban egyszer elég elvégezni ezt az eljárást. A ledörzsölést a talpnál kell kezdeni, majd lassan felfelé haladni az egész testen. Erőteljesen dörzsöld a sót, de ne sértsd meg a bőrt. Ezután meleg vízzel zuhanyozz, és feküdj le. Se az ágy, se a hálószoba ne legyen túl hűvös.

Cikkünk Rüdiger Dahlke és Doris Ehrenberg Testi és lelki megtisztulás című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

cigi
  • végleges fogyás
  • fogyókúrás tévhit

4 életveszélyes diétás tévhit

Ezt is szeretjük