Így fogyj diéta nélkül! - 3 élvezetes, mégis hatékony módszer

A diétához nem érzel magadban elég kitartást? Kellemesebb módszerekkel is beindíthatod a súlyvesztést.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg testedet salakanyagok terhelik, anyagcseréd pedig nem működik megfelelő intenzitással, nagy a valószínűsége, hogy fokozottan fenyeget az elhízás veszélye, a fogyás pedig komolyabb erőfeszítéseid ellenére sem indul be. Ha azonban kipróbálod a következő három módszert, akár komolyabb diéta nélkül is leadhatsz néhány kilót.

Szauna

A szaunázás vagy az izzasztó barlangok - spirituális megjelenési formájuk az indián izzasztó kunyhó - jelentős vízleadásra késztetik a testet. Méregtelenítő hatásuk azonban jóval több, mint a vízhajtás, amit hosszútávon kerülni kell.

Ezért fontos, hogy szaunázás után pótolni kell a kiizzadt vizet, lehetőség szerint tiszta, jó minőségű vízzel. Mivel tested kétharmad részben vízből áll, kézenfekvő, hogy a mérgek és salakanyagok egy része érinti a benned lévő vizet is. Akik rendszeresen szaunáznak, azok hozzájárulnak ahhoz, hogy testük víztartalmának egy kis részét tudatosan cseréljék ki jobb minőségűre. Aki még nem próbálta ki - de van kedve -, az lassan hozzászokhat, és kihasználhatja ezt a lehetőséget.

A szauna legnagyobb haszna - amit az orvostudomány is elismer és használ -, hogy serkenti az anyagcsere-folyamatokat. Ezáltal még több salakanyag ég el, aminek kellemes következménye a közérzet javulása, valamint a testsúly csökkenése.

Előbbi az immunrendszert is megerősíti, így akik rendszeresen szaunáznak, jobb egészségnek örvendenek, ezért elkerüli őket az influenza és a nátha. Ahogy a sportnál is, az égési folyamatok aktiválása serkenti a méregtelenítést. A szaunázással járó intenzív izzadás megerősíti ezt a hatást, és megfigyelhető, hogyan távozik testedből cseppenként a felesleges víz.

Növekvő hőfokú lábfürdők

A növekvő hőfokú fürdő meglepően egyszerű eljárás a vérkeringés és a kiválasztás, valamint az anyagcsere serkentésére. A módszer régóta ismert, bár egy kicsit régimódinak tűnik. A különféle szalonokban speciális készülékeket is igénybe vehetsz, de akár te is váltogathatod a víz hőmérsékletét, az egészen hidegtől a melegig.

A speciális lábfürdőtálban a lábat célszerű egy farácsra helyezni úgy, hogy a lassan növekvő hőmérséklet alulról elérje a talpat. A reflexzónákon keresztül szinte minden szerv vérkeringése javul. A jobb vérkeringés serkenti a szervek működését, így a salakanyagok kiválasztását is. Akik lusták sportolni, azok számára ez kimondottan kényelmes módszer, hogy javítsák vérkeringésüket és anyagcseréjüket.

A módszer mindemellett - már egy hónap alatt - azoknak is érezhetően javítja közérzetét, akik csak méregteleníteni akarnak. A módszernek az általános egészségjavítás mellett speciális felhasználási javaslatai is vannak az altesti panaszoktól kezdve az álmatlanságig.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Száraz lekefélés

Ideális esetben a száraz lekefélés az első reggeli tevékenység a fogyókúra vagy a méregtelenítő kúra ideje alatt. Még az ágyban fekve kell elkezdeni egy jó minőségű testkefével a körkörös masszírozást, a szív irányába haladva. Így kell végighaladni az egész testen a fej kivételével - az archoz és a fejbőrhöz kozmetikai szivacs, illetve megfelelő hajkefe kell -, beleértve a kéz és a láb reflexzónáit is, hogy felfrissítsd a vérkeringést. Ez serkenti tested vérellátását és anyagcseréjét.

Eltávolítod továbbá az elhalt bőrdarabkákat, így a salakanyagok könnyebben eltávoznak a bőrön keresztül, és intenzívebbé válik a bőr savkiválasztása is. Ha a hátadat nem tudod kellőképpen elérni, akkor megteszi egy összehajtott törülköző is. A kefével történő masszírozást zuhanyozás vagy fürdés után is végezheted, amíg nedves a bőröd.

A sós izzasztás még erősebb hatást gyakorol a bőrre. Elsősorban olyanoknak ajánlott, akik nem tudnak izzadni. Hetente egyszer nedves, durva tengeri sóval kell ledörzsölni a testet. Akik csak kevéssé tudnak izzadni, azoknak egy hónapban egyszer elég elvégezni ezt az eljárást. A ledörzsölést a talpnál kell kezdeni, majd lassan felfelé haladni az egész testen. Erőteljesen dörzsöld a sót, de ne sértsd meg a bőrt. Ezután meleg vízzel zuhanyozz, és feküdj le. Se az ágy, se a hálószoba ne legyen túl hűvös.

Cikkünk Rüdiger Dahlke és Doris Ehrenberg Testi és lelki megtisztulás című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

cigi
  • végleges fogyás
  • fogyókúrás tévhit

4 életveszélyes diétás tévhit

Ezt is szeretjük