Eredeti tortillarecept

A kukoricalisztből készült pofonegyszerű lepény már meghódított a fél világot, miért épp te maradnál ki belőle? Most végre otthon is elkészítheted!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tortilla, vagyis a mexikói kukorica- vagy búzalisztből készült lepény a latin-amerikai ország nemzeti ételeinek egyike, gyakorlatilag bármivel töltve ízletes.

A tésztáját is feldobhatod egy kis frissen őrölt chilivel, lime-mal, vagy akár egy kis friss mentával is.

Tortilla

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt - fele kukorica, fele búza
  • 2/3 bögrényi víz - 2,5 dl-es bögrével számolj!
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Ez egy borzasztóan egyszerű recept, elrontani nem nagyon tudod, és mire elkezded, tulajdonképpen már kész is van.

A liszteket mérd ki egy tálba, majd add hozzájuk a szódabikarbónát, néhány csipetnyi só társaságában. Amikor ezen túl vagy, adj hozzájuk két deci vizet és három evőkanálnyi olajat, majd gyúrd masszává. Miután összegyúrtad, látni fogod, hogy mennyi vizet és olajat kell még hozzáadnod ahhoz, hogy egy jól nyújtható, de nem folyós tésztát kapj. 

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha ez kész van, szedd egyenlő részekre, a méretük rád van bízva, ha a nagy tortillalapokat szereted, akkor nagyobb részekre, ha a kisebbet, akkor értelemszerűen kisebbekre. Amikor ez megvan, gyúrj mindegyikből golyót, majd lapítsd egészen vékonyra, és lapos serpenyőben pirítsd őket készre.

Szószok szószok hátán

A legfinomabb fűszeres szószok, amikkel feldobhatod a tortilládat.

7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük