4 fincsi, laktató tésztasaláta
Laktató, mégis könnyű ételre vágysz? A legegyszerűbb és egyben legjobb megoldás a tésztasaláta. Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.
Kukoricás tésztasaláta
Hozzávalók:
- 1 csokor snidling
- 20 dkg zsenge kukorica
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál natúr krémsajt
- 50 dkg kagyló- vagy pipatészta
- 1 csokor zsázsa
- bors
- só
A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzd meg, szűrd le, csöpögtesd le, és hagyd hűlni. A snidlinget aprítsd fel, a gombát szeleteld fel, a kukoricát csöpögtesd le.
Tedd egy tálkába a mustárt, a kétféle ecetet, a krémsajtot, sózd meg, borsozd, és keverj belőle sima krémet. A kihűlt tésztát borítsd egy nagy tálba, öntsd rá a mártást, és jól keverd össze. Tedd bele a gombát, a snidlinget meg a kukoricát, és 2 órára tedd hűtőbe, de közben többször keverd át. Tálalás előtt szórd meg a zsázsával. Sült és főtt szárnyasok, halak mellé vagy magában kínálhatod.
Cukkínis-lecsós tésztasaláta
Hozzávalók:
-
30-35 dkg csirkemell
-
2 kisebb cukkíni
-
3-4 paradicsom
-
1 hagyma
-
50 dkg penne
-
bors
-
olívaolaj
-
bazsalikom
-
oregánó
Tisztítsd meg, és vágd kockára a hagymát, a paradicsomot, a cukkínit és a csirkemellet. A hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, majd tedd rá a csirkemellet, sóval, borssal ízesítsd, és pirítsd meg. Ezután add hozzá a paradicsomot és a cukkínit. Szórd meg oregánóval, bazsalikommal, és főzd puhára az egészet. A tésztát forró, sós vízben főzd meg, csepegtesd le, és tedd egy mély tálba. A lecsós hússal keverd össze a tésztát, és azonnal tálald.
Joghurtos tésztasaláta gazdagon
Hozzávalók:
-
25 dkg durum penne tészta
-
3 pár virsli
-
fél fej vöröshagyma
-
pritamin- vagy zöldpaprika
-
vörösbabkonzerv
-
uborka
-
reszelt sajt
Az öntethez:
-
3 kis pohár natúr joghurt
-
2 kis pohár 20%-os tejföl
-
1 teáskanálnyi ételízesítő
-
törött bors
-
1 púpozott teáskanál kristálycukor
-
1 mokkáskanál olaj
-
csipet só
A tésztát főzd meg, és jól csepegtesd le. Az öntet hozzávalóit keverd össze. A főtt, kihűtött és karikára vágott virslit, a pici kockára vágott vöröshagymát, néhány gerezd pritamin- vagy zöldpaprikát apró kockára vágva, fél doboz - levétől leöblített - vörösbabkonzervet, 5-10 cm hosszúságú megmosott, de nem hámozott kockára vágott kígyóuborkát keverj a tésztához, az öntetet is keverd hozzá, majd a tetejét szórd meg egy kevés reszelt sajttal, és kész a saláta, már csak pihentetni kell egy keveset. Nagyon fontos, hogy az öntet bőven ellepje a hozzávalókat, mert a tészta nagyon sok nedvességet szív még fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tarka tésztasaláta
Hozzávalók:
-
15 dkg masni tészta
-
20 dkg sárgarépa
-
20 dkg karfiol
-
20 dkg zöldborsó
-
10 dkg sovány főtt sonka
Az öntethez:
-
15 dkg extra könnyű majonéz
-
2 evőkanál tej
A tésztát bő, sós vízben főzd meg. A sárgarépát tisztítsd le, mosd meg, és szeleteld fel. A karfiolt tisztítsd le, szedd rózsáira, mosd meg. A sárgarépát, a karfiolt és a borsót párold meg. A sonkát vágd kis kockákra, a hozzávalókat vegyítsd el a tésztával. A majonézt a tejjel keverd el, forgasd bele a salátába, és hagyd állni, hogy jól átjárja.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom