4 fincsi, laktató tésztasaláta

Laktató, mégis könnyű ételre vágysz? A legegyszerűbb és egyben legjobb megoldás a tésztasaláta. Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kukoricás tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 csokor snidling
  • 20 dkg zsenge kukorica
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál natúr krémsajt
  • 50 dkg kagyló- vagy pipatészta
  • 1 csokor zsázsa
  • bors

A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzd meg, szűrd le, csöpögtesd le, és hagyd hűlni. A snidlinget aprítsd fel, a gombát szeleteld fel, a kukoricát csöpögtesd le.

Tedd egy tálkába a mustárt, a kétféle ecetet, a krémsajtot, sózd meg, borsozd, és keverj belőle sima krémet. A kihűlt tésztát borítsd egy nagy tálba, öntsd rá a mártást, és jól keverd össze. Tedd bele a gombát, a snidlinget meg a kukoricát, és 2 órára tedd hűtőbe, de közben többször keverd át. Tálalás előtt szórd meg a zsázsával. Sült és főtt szárnyasok, halak mellé vagy magában kínálhatod.

Cukkínis-lecsós tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg csirkemell
  • 2 kisebb cukkíni
  • 3-4 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 50 dkg penne
  • bors
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó

Tisztítsd meg, és vágd kockára a hagymát, a paradicsomot, a cukkínit és a csirkemellet. A hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, majd tedd rá a csirkemellet, sóval, borssal ízesítsd, és pirítsd meg. Ezután add hozzá a paradicsomot és a cukkínit. Szórd meg oregánóval, bazsalikommal, és főzd puhára az egészet. A tésztát forró, sós vízben főzd meg, csepegtesd le, és tedd egy mély tálba. A lecsós hússal keverd össze a tésztát, és azonnal tálald.

Joghurtos tésztasaláta gazdagon

Hozzávalók:

  • 25 dkg durum penne tészta
  • 3 pár virsli
  • fél fej vöröshagyma
  • pritamin- vagy zöldpaprika
  • vörösbabkonzerv
  • uborka
  • reszelt sajt

Az öntethez:

  • 3 kis pohár natúr joghurt
  • 2 kis pohár 20%-os tejföl
  • 1 teáskanálnyi ételízesítő
  • törött bors
  • 1 púpozott teáskanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál olaj
  • csipet só

A tésztát főzd meg, és jól csepegtesd le. Az öntet hozzávalóit keverd össze. A főtt, kihűtött és karikára vágott virslit, a pici kockára vágott vöröshagymát, néhány gerezd pritamin- vagy zöldpaprikát apró kockára vágva, fél doboz - levétől leöblített - vörösbabkonzervet, 5-10 cm hosszúságú megmosott, de nem hámozott kockára vágott kígyóuborkát keverj a tésztához, az öntetet is keverd hozzá, majd a tetejét szórd meg egy kevés reszelt sajttal, és kész a saláta, már csak pihentetni kell egy keveset. Nagyon fontos, hogy az öntet bőven ellepje a hozzávalókat, mert a tészta nagyon sok nedvességet szív még fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tarka tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg masni tészta
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sovány főtt sonka

Az öntethez:

  • 15 dkg extra könnyű majonéz
  • 2 evőkanál tej

A tésztát bő, sós vízben főzd meg. A sárgarépát tisztítsd le, mosd meg, és szeleteld fel. A karfiolt tisztítsd le, szedd rózsáira, mosd meg. A sárgarépát, a karfiolt és a borsót párold meg. A sonkát vágd kis kockákra, a hozzávalókat vegyítsd el a tésztával. A majonézt a tejjel keverd el, forgasd bele a salátába, és hagyd állni, hogy jól átjárja.

Ezt is szeretjük