5 fincsi tésztasaláta

Hideg csodák nyárra

Könnyű tészták ebédre vagy vacsorára. Kerti bulikra is kiválóak, hiszen csak kiteszed egy hatalmas tálban, és mindenki kiszolgálja magát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron tökéletes étel egy hideg tésztasaláta, hiszen laktató, és mégis hűsítő is egyben. Az sem mellékes, hogy hipergyorsan elkészül.

Ezzel a könnyű fogással a másnapi ebédet is egy csapásra elintézheted, hiszen hidegen fogyasztandó, így nyugodtan készíthetsz többet, és elteheted a hűtőbe.

Ezerszín saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg kagylótészta
  • 25 dkg sárga koktélparadicsom
  • 25 dkg piros koktélparadicsom
  • 1 marék olajbogyó
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • fél kígyóuborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • bors

A tésztát főzd meg a fokhagymával együtt sós vízben.A zöldségeket vágd apró kockára. A bazsalikomot és a metélőhagymát aprítsd fel. Keverd össze ezeket a tésztával. A megfőtt fokhagymát vágd apróra. Az ecetből, olívaolajból, sóból, borsból és fokhagymából készített dresszinget öntsd rá a salátára.

Ázsiai saláta

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 40 dkg orsótészta
  • fél póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • fél kínai kel
  • 1 dl szezámolaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 10-15 dkg szójacsíra
  • maréknyi madársaláta
  • 2-3 evőkanál szezámmag
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

A húst vágd csíkokra, keverd össze a zúzott fokhagymával, és hagyd egy órán át állni a hűtőben. A tésztát főzd meg sós vízben. A répát, a póréhagymát és a kínai kelt vágd vékony csíkokra. A húst kevés olajon pirítsd meg. Egy nagy tálban a leszűrt tésztát keverd össze a felcsíkozott zöldségekkel, a szezámolajjal, a szójaszósszal és a pirított szezámmaggal. Tálalás előtt keverd hozzá a madársalátát, halmozd a tányérra a tésztát, és szedd rá a húst.

Majonézes tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 2-3 paradicsom
  • 5 dl tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • pár csepp citromlé
  • bors

A tésztát sós vízben főzd meg. A tejfölt, a majonézt, a borsot, pár csepp citromlevet és a mustárt keverd össze. A hagymát és a paradicsomot darabold fel. Keverd össze a tésztával és az öntettel. Lehűtve tálald.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Pikáns tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 1 fej saláta
  • 25 dkg juhsajt
  • 10 dkg dióbél
  • 3 piros alma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál fűszeres ecet
  • 2 evőkanál fehér szőlőlé
  • fél evőkanál szárított tárkony
  • 2 őszibarack

A tésztát főzd meg ételízesítős vízben. A salátát tépkedd darabokra. A sajtot morzsold össze. A diót vágd durvára. Az alma húsát is kockázd fel a barackokkal együtt. A lecsöpögtetett tésztát keverd össze a salátával, a sajttal, a dióval és az almával. Az olajat keverd össze az ecettel, a szőlőlével, a tárkonnyal, sóval, borssal, és öntsd a salátára. Szórd a barackot a salátára.

Mentás-szójás tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 zöld színű paprika
  • 1 sárga színű paprika
  • 30 dkg somen tészta
  • 3 dkg vékonyra szelt retek
  • 1 dl szójaszósz
  • 6 cl citromlé
  • 6 cl narancslé
  • 2 evőkanál hallé
  • 2 evőkanál gyömbér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 mentalevél
  • olívaolaj

A csirkemelleket fél órán keresztül pácold a szójaszószban. Majd kevés olajon, csíkokra vágva süsd meg őket. Az összes többi hozzávalót keverd össze, és végül add hozzá a csirkét is.

Ezt is szeretjük