8 fogás selymes tejszínnel készítve: a húsoktól a tésztáig sok mindenhez megy jól

A selymes tejszín a húsokhoz, a tésztákhoz és a levesekhez is nagyon jól megy.

Tejszínes ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínnel készült ételek számtalan változatban készíthetők el, és sokféleképpen fűszerezhetők. Legyen szó vitamindús levesről, kiadós húsos fogásról vagy villámgyorsan összedobható tésztavacsoráról, sokféle ételhez megy jól a tejszín, ezért mindig érdemes egy-két dobozzal tartani belőle a konyhában.

A receptek időnként meghatározzák, hogy főző- vagy habtejszínt használj egy-egy ételhez. A kétféle típus között csak annyi a különbség, hogy az utóbbi típus zsírosabb, ám az esetek nagyobbik részében bátran helyettesíthetők egymással. Felverni azonban csak a habtejszínt lehet. Főzéshez a vegán változatok is jók lehetnek, az úgynevezett cukrászhab azonban kizárólag sütik díszítésére alkalmas, ugyanis cukrozott.

Tejszínes ételek

Tejszínnel összeállítható könnyű, de akár laktató leves is, ropogós egytálétel, vagy a lasagnét is feldobhatod vele. Ha van húsz perced, egyszer mindenképp próbáld ki, hogyan készíthetsz otthon vajat belőle: magad is meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű, a végeredmény pedig még finomabb is, mint amit a boltban kapsz.

Használd ki a jó időt, amíg tart, és menj bográcsozni!

Nézd, mennyi mindent készíthetsz szabad tűzön, ráadásul bulinak sem utolsó.

8 étel, ami bográcsban még finomabb lesz: lecsót és isteni chilis babot is készíthetsz így

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary) 

Ezt is szeretjük