8 fogás selymes tejszínnel készítve: a húsoktól a tésztáig sok mindenhez megy jól
A selymes tejszín a húsokhoz, a tésztákhoz és a levesekhez is nagyon jól megy.
A tejszínnel készült ételek számtalan változatban készíthetők el, és sokféleképpen fűszerezhetők. Legyen szó vitamindús levesről, kiadós húsos fogásról vagy villámgyorsan összedobható tésztavacsoráról, sokféle ételhez megy jól a tejszín, ezért mindig érdemes egy-két dobozzal tartani belőle a konyhában.
A receptek időnként meghatározzák, hogy főző- vagy habtejszínt használj egy-egy ételhez. A kétféle típus között csak annyi a különbség, hogy az utóbbi típus zsírosabb, ám az esetek nagyobbik részében bátran helyettesíthetők egymással. Felverni azonban csak a habtejszínt lehet. Főzéshez a vegán változatok is jók lehetnek, az úgynevezett cukrászhab azonban kizárólag sütik díszítésére alkalmas, ugyanis cukrozott.
Tejszínes ételek
Tejszínnel összeállítható könnyű, de akár laktató leves is, ropogós egytálétel, vagy a lasagnét is feldobhatod vele. Ha van húsz perced, egyszer mindenképp próbáld ki, hogyan készíthetsz otthon vajat belőle: magad is meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű, a végeredmény pedig még finomabb is, mint amit a boltban kapsz.
Használd ki a jó időt, amíg tart, és menj bográcsozni!
Nézd, mennyi mindent készíthetsz szabad tűzön, ráadásul bulinak sem utolsó.
8 étel, ami bográcsban még finomabb lesz: lecsót és isteni chilis babot is készíthetsz így
Nézegess képeket!
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- bolognai szósz
A 9 legfinomabb húsos tészta: csirkés, darált húsos és kolbászos is van köztük
- sárgabarack
- panna cotta