Negyedórás tejszínes-tojásos tészta: a fusilli fogja fel legjobban a szószt

A tejszínes-tojásos tészta amilyen finom, annyira egyszerű is: mire kifő a tészta, a szósz is elkészül.

Tejszínes-tojásos tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha villámgyorsan elkészíthető, húsmentes vacsorára vágysz, készíts krémes, tejszínes-tojásos tésztát! Kevés hozzávalóból készül, nagyon olcsó, és a gyerekek is szeretni fogják. Bármilyen tésztával készítheted, de a fusilli, vagyis az orsótészta a legjobb választás, mert ennek a réseibe kúszik be leginkább a szósz.

Tejszínes-tojásos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg fusilli
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • ízlés szerint chili
  • zöldfűszerek a tálaláshoz (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

Amíg a tészta fő, állítsd össze a szószt. A sajtot reszeld le, öntsd fel tejszínnel, és üsd bele a tojásokat. Szórd meg sóval, borssal, és ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilivel is. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, öntsd rá a sajtos tejszínt, és forrald össze. Végig kevergesd, hogy a sajt felolvadjon benne. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizével hígíthatod. A végén forgasd bele a tésztát, és már tálalhatod is. 

Egyszerű, gyors tészta pirított gombával: remek vacsora húsmentesen

A gombás tésztából mindig annyit készíts, amennyi azonnal elfogy, mert tipikusan olyan étel, ami melegen a legfinomabb.

Elolvasom
Ezt is szeretjük