Szalonnás krumplifőzelék, ahogy a nagyi csinálta
Laktató, egyszerű egytálétel, melyet bárki el tud készíteni. A szalonna különleges ízt ad a hagyományos fogásnak.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
Krumpli nemcsak köret lehet, hanem főétel is, és, bár a főzelék sokaknál nem a toplista tetején csücsül, azért lehet belőle nagyon finomat főzni.
A krumplifőzeléket dobd fel egy kis szalonnával, így igazi békebeli fogást varázsolhatsz az asztalra.
Szalonnás burgonyafőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 húsleveskocka
- só
- törött bors
Elkészítési idő:
40-50 perc.
Elkészítés módja:
A meghámozott krumplit kockázd fel. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Önts hozzá két liter húslevest, amit kockából is elkészíthetsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Adj hozzá sót, borsot, rozmaringot, babérlevelet, majd tedd hozzá a krumplit, és forrald fel az egészet. Vedd le a lángot, és hagyd csendben rotyogni, amíg a krumpli meg nem puhul.
Ha kész a főzelék, akkor piríts a tetejére még egy kis szalonnát, és azzal tálald. Magában is elég laktató.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- rizs
Rizseshús csirkéből

- káposzta
- egytálétel
Így készül a tökéletes töltött káposzta

- krumpli
- cukkini