Szalonnás krumplifőzelék, ahogy a nagyi csinálta
Laktató, egyszerű egytálétel, melyet bárki el tud készíteni. A szalonna különleges ízt ad a hagyományos fogásnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krumpli nemcsak köret lehet, hanem főétel is, és, bár a főzelék sokaknál nem a toplista tetején csücsül, azért lehet belőle nagyon finomat főzni.

A krumplifőzeléket dobd fel egy kis szalonnával, így igazi békebeli fogást varázsolhatsz az asztalra.

Szalonnás burgonyafőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • törött bors

Elkészítési idő:

40-50 perc.

Elkészítés módja:

A meghámozott krumplit kockázd fel. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Önts hozzá két liter húslevest, amit kockából is elkészíthetsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Adj hozzá sót, borsot, rozmaringot, babérlevelet, majd tedd hozzá a krumplit, és forrald fel az egészet. Vedd le a lángot, és hagyd csendben rotyogni, amíg a krumpli meg nem puhul.

Ha kész a főzelék, akkor piríts a tetejére még egy kis szalonnát, és azzal tálald. Magában is elég laktató.

Ezt is szeretjük