Isteni spárgafőzelék
A gyereknek is adhatod!
A spárgaszezon kellős közepén nem is készíthetnél másból főzeléket, mint zsenge spárgából, ami finom és egészséges.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész évben kapható, dunsztosüvegben kínált verziót hagyd a boltok polcain, és főzz igazi, friss zöldspárgából, az a legjobb!

Kicsit pikánsabbá teheted, ha némi száraz fehérborral együtt főzöd puhára a zöldséget, de egy kis jellegzetesebb ízű sajt is jól áll neki, ha tálaláskor reszeled rá!

Spárgafőzelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldspárga
  • 2,5 dl víz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • pár szál petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • egy csipetnyi sáfrány
  • 4 dkg vaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A spárgát tisztítsd meg, majd vágd egységes méretű - körülbelül két-három centis - darabokra. Egy serpenyőben kezdd el olvasztani a vajat, add hozzá a cukrot, majd ha már utóbbi is olvadni kezdett, keverd hozzájuk a feldarabolt spárgát.

Körülbelül két percig párold így, majd öntsd fel az egészet a vízzel - zöldségalaplével még jobb! -, add hozzá a sáfrányt, sózd meg kedved szerint, és törd bele a fokhagymát. Így főzd, amíg meg nem puhul kellőképpen. A tejfölt keverd el a liszttel, adj hozzá egy kicsit a forró léből, majd habard be a leendő főzeléket.

Ínycsiklandó sültek a főzelék mellé

Ha már kész a főzelék, vagy legalábbis tudod, hogy azt fogsz készíteni, nem árt, ha kitalálod, mi legyen hozzá a hagyományos fasírt-tükörtojás-sült virsli hármas helyett.

OLVASD EL EZT IS!

lencse lead
  • lencse
  • saláták, zöldséges ételek

Fűszeres lencsefőzelék

Ezt is szeretjük