Omlós csirkefalatok fél óra alatt
Az egyik legfinomabb nyári étel receptje
A saslikban az a jó, hogy változatosan elkészíthető.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

Sikkes és nőies: mutatjuk a legszebb virágmintás blúzokat, árral, lelőhellyel »

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eredetileg kizárólag bárányból készített saslikot ma már gyakorlatilag bármilyen alapanyagból elkészítheted, mindenféle húsnak jól áll a grillezés.

Változatosan készítheted el, sőt, úgy lesz a legfinomabb, ha többféle pácot használsz, és minden nyárson több, különböző ízű hús lesz. 

Saslik

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecombfilé
  • 3 kisebb fej lilahagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 2 pritaminpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, kockázd egységes méretű darabokra, sózd be, majd tedd félre. 

Két evőkanálnyi olajat tegyél egy tálba, őrölj hozzá borsot, szórd bele a pirospaprikát és reszeld bele a fokhagymát. A húst is tedd ebbe a tálba, jól forgasd át, hogy minden kockát érjen az olajos pác, fedd le, és tedd hűtőbe legalább pár órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakán át pácolódik.

Ha letelt a pácolásra szánt idő, a zöldségeket darabold akkora részekre, hogy rá tudd majd őket fűzni a nyársra, és sütés közben se essenek le, ne legyenek túl nagyok, de túlságosan kicsik se. Ha megvagy az előkészületekkel, akkor a nyársra fűzd fel a zöldségeket és a húsokat tetszőleges sorrendben, arra ügyelve, hogy minél változatosabb nyársakat készíts. Miután mindez megvan, nincs más dolgod, mint a nyársakat a parázs fölé helyezni, és jól átpirítani minden oldalukat. 

Bármilyen zöldséget rátehetsz, amilyet csak szeretsz, nagyon finom cukkinivel, apró csiperkegombával vagy padlizsánnal, koktélparadicsommal is, kísérletezz bátran!

A legfinomabb ételek, amiket grillezéskor készíthetsz

A saslik talán az egyik legjobb fogás, amit a szabadban készíthetsz, de van néhány hasonlóan ízletes étel, amiket szintén muszáj lesz elkészítened!

Ezt is szeretjük