Omlós csirkefalatok fél óra alatt
Az egyik legfinomabb nyári étel receptje
A saslikban az a jó, hogy változatosan elkészíthető.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az eredetileg kizárólag bárányból készített saslikot ma már gyakorlatilag bármilyen alapanyagból elkészítheted, mindenféle húsnak jól áll a grillezés.

Változatosan készítheted el, sőt, úgy lesz a legfinomabb, ha többféle pácot használsz, és minden nyárson több, különböző ízű hús lesz. 

Saslik

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecombfilé
  • 3 kisebb fej lilahagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 2 pritaminpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, kockázd egységes méretű darabokra, sózd be, majd tedd félre. 

Két evőkanálnyi olajat tegyél egy tálba, őrölj hozzá borsot, szórd bele a pirospaprikát és reszeld bele a fokhagymát. A húst is tedd ebbe a tálba, jól forgasd át, hogy minden kockát érjen az olajos pác, fedd le, és tedd hűtőbe legalább pár órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakán át pácolódik.

Ha letelt a pácolásra szánt idő, a zöldségeket darabold akkora részekre, hogy rá tudd majd őket fűzni a nyársra, és sütés közben se essenek le, ne legyenek túl nagyok, de túlságosan kicsik se. Ha megvagy az előkészületekkel, akkor a nyársra fűzd fel a zöldségeket és a húsokat tetszőleges sorrendben, arra ügyelve, hogy minél változatosabb nyársakat készíts. Miután mindez megvan, nincs más dolgod, mint a nyársakat a parázs fölé helyezni, és jól átpirítani minden oldalukat. 

Bármilyen zöldséget rátehetsz, amilyet csak szeretsz, nagyon finom cukkinivel, apró csiperkegombával vagy padlizsánnal, koktélparadicsommal is, kísérletezz bátran!

A legfinomabb ételek, amiket grillezéskor készíthetsz

A saslik talán az egyik legjobb fogás, amit a szabadban készíthetsz, de van néhány hasonlóan ízletes étel, amiket szintén muszáj lesz elkészítened!

Ezt is szeretjük