Omlós csirkefalatok fél óra alatt
A saslikban az a jó, hogy változatosan elkészíthető.
Az eredetileg kizárólag bárányból készített saslikot ma már gyakorlatilag bármilyen alapanyagból elkészítheted, mindenféle húsnak jól áll a grillezés.
Változatosan készítheted el, sőt, úgy lesz a legfinomabb, ha többféle pácot használsz, és minden nyárson több, különböző ízű hús lesz.
Saslik
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkecombfilé
- 3 kisebb fej lilahagyma
- 2-3 paradicsom
- 2 pritaminpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, kockázd egységes méretű darabokra, sózd be, majd tedd félre.
Két evőkanálnyi olajat tegyél egy tálba, őrölj hozzá borsot, szórd bele a pirospaprikát és reszeld bele a fokhagymát. A húst is tedd ebbe a tálba, jól forgasd át, hogy minden kockát érjen az olajos pác, fedd le, és tedd hűtőbe legalább pár órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakán át pácolódik.
Ha letelt a pácolásra szánt idő, a zöldségeket darabold akkora részekre, hogy rá tudd majd őket fűzni a nyársra, és sütés közben se essenek le, ne legyenek túl nagyok, de túlságosan kicsik se. Ha megvagy az előkészületekkel, akkor a nyársra fűzd fel a zöldségeket és a húsokat tetszőleges sorrendben, arra ügyelve, hogy minél változatosabb nyársakat készíts. Miután mindez megvan, nincs más dolgod, mint a nyársakat a parázs fölé helyezni, és jól átpirítani minden oldalukat.
Bármilyen zöldséget rátehetsz, amilyet csak szeretsz, nagyon finom cukkinivel, apró csiperkegombával vagy padlizsánnal, koktélparadicsommal is, kísérletezz bátran!
A legfinomabb ételek, amiket grillezéskor készíthetsz
A saslik talán az egyik legjobb fogás, amit a szabadban készíthetsz, de van néhány hasonlóan ízletes étel, amiket szintén muszáj lesz elkészítened!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- zöldséges
Szereted a ketchupot?
- grill
- sertéshús
Elronthatatlan fűszeres húspogácsa recept
- tojás
- krumpli