Pikáns barackos kacsasült
Ha különleges vasárnapi ebédre vágysz, nem pedig a szokásos rántotthúsra, akkor készítsd el a barackos kacsasültet!
Ha nem szereted a száraz húsokat, akkor a kacsa tökéletes választás. A legjobb, ha nem szeded le a zsírját, és abban sütöd meg, így lesz omlós és szaftos.
A kacsa ízét remekül kiegészítik az édes gyümölcsök, és nem baj, ha nem frissből, hanem befőttből készíted mellé a köretet.
Barackos kacsasült
Hozzávalók:
- 2 kacsacomb
- 5 dkg vaj
- 4 őszibarack
- 1 citrom
- só
- törött bors
- szerecsendió
A kacsát mosd meg, szedd ki belőle a tollakat, ha vannak a bőrében, majd szárogasd meg, majd sózd. Kevés olajon süsd elő mindkét oldalát öt-öt percig, a zsíros részt előbb beírdalva. Tedd tűzálló tálba, és told a sütőbe körülbelül 30 percre.
Az őszibarackbefőttet vágd cikkekre. A vajat olvaszd meg, törj bele borsot, szerecsendiót, facsard bele a citrom levét. A barackvikkeket pirsítsd mege gy kicsit, majd szedd tányérra, és tálald a kacsával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bor
- alkohol
Tokajiban pácolt marhapecsenye
- gomba
- hús
Töltött húsbatyuk
- gomba
- sertéshús