A lecsótól a házi ketchupig: 8 friss, zamatos, paradicsomos kedvenc

Most igazán finom a paradicsom, készíts belőle minél több finomságot! Segítünk választani.

Paradicsomos ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tombol a paradicsomszezon, használd ki, és cseréld végre a konzervet friss, zamatos zöldségre. Nincs is jobb a kertinél vagy a piacon vásároltnál. Sokkal édesebb, illatosabb, mint az importált. A paradicsom az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb zöldség. Rengeteg vitamin és antioxidáns található benne, vértisztító, öregedésgátló, és erősíti az immunrendszert.  

A friss paradicsom minden formájában kedvenc, nyersen, húsokhoz, salátákba, sütve, főzve, szószként, pitébe. Érdemes befőzni is belőle, hogy télen is élvezhesd az ízét. Nézd végig válogatásunkat, és készíts te is minél több paradicsomos finomságot, mindenki nagy örömére. 

Ahány ház, annyiféle lecsó. Van, aki rizzsel készíti, más tojással, szalonnával vagy virslivel. Feltétlenül próbáld ki cukkinivel is! Sűrű, tunkolásra való szafttal igazán finom.
A betűtésztás paradicsomlevesre mindenki emlékszik, ha máshonnan nem, a napköziből. Azóta rengeteg változatát kóstolhattad, hidegen, főzés nélkül készítve, mediterrán fűszerekkel, paprikával vagy akár zellerrel dúsítva is. Bárhogy készíted, biztos, hogy hamar elfogy.
A töltött paprika is régi menzai kedvenc, és az egyik legnépszerűbb nyári ebéd. Viszonylag gyorsan elkészül, kiadós és laktató. Friss alapanyagokból az igazi. Próbáld ki sütőben sütve, még zamatosabb lesz.
A bolognai spagettitől a lasagnéig számos tésztát feldobhatsz fűszeres, paradicsomos szósszal. A kolbászos, paradicsomos penne a toszkán konyha remeke, ha szereted a mediterrán ízeket, el kell készítened. Természetesen a parmezán sem hiányozhat róla.
A paradicsom a húsokhoz is illik. Megsütheted a főfogás mellett a sütőben, de még ízletesebb lesz a végeredmény, ha szószként borítod a csirkére. Így a szárazabb húst is szaftossá teszi. Ha szereted a csípőset, chilivel is feldobhatod.
A paradicsom mindenféle finomsággal töltve remek vacsora lehet. Tojással, fűszerekkel, baconnel megbolondítva igazán különleges. A tetejére kerülő vastag sajtréteg pedig még izgalmasabbá teszi. Csak kicsivel tart tovább összedobni, mint a rántottát.
A paradicsom kerülhet sütikbe is. A hajtogatott, rusztikus pite egyszerűen fenomenális. Sok paradicsommal, sajttal jobb, mint a pizza. Az alapja egy egyszerű vajas tészta, amit a lehető leggyorsabban kell összeállítani.
A hagyományos paradicsomlé mellett mindenképpen tegyél el télire zamatos házi ketchupot is! Sokkal finomabb, mint a bolti, és tartósítószer, ízfokozó sem kell hozzá. Mártogathatod bele a krumplit, kínálhatod húsokhoz, tésztához is.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük