Padlizsánkrém, rakott padlizsán a szezon kedvencéből
Az ősz egyik legegészségesebb zöldsége a sokoldalú padlizsán. Készíts belőle te is ízletes fogásokat!
- Izgalmas és nőies a tavaszi divat legsikkesebb párosa: így viseld csinosan a szaténszoknyát kötött pulóverrel »
- A szuper nőies francia konty a megoldás, ha nincs sok időd rendbe szedni a hajad: könnyen elkészül »
- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Készítheted rántva, rakottasan, sütve, krém formájában, a padlizsán mindenhogy nagyon finom. Ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint vízhajtó hatású, így akkor is bátran fogyaszthatod, ha éppen a fogyókúra kellős közepén tartasz.
A lila zöldséggel készült ételek rendkívül változatosak, így a következő receptek között biztosan megtalálod a saját ízvilágodnak megfelelőt.
Rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 40 dkg darált pulykamell
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 4 padlizsán
- 3 dl tej
- 3 paradicsom
- 2 fej lilahagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1 evőkanál liszt
- bors
- só
A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a húst, szórd rá az apróra vágott bazsalikomot, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Addig pirítsd, míg a hús kifehéredik, majd tedd félre.
A padlizsánt hámozd meg, szeleteld fel, sózd meg és zsiradék nélkül pirítsd meg. A vajat olvaszd fel, és pirítsd meg benne a lisztet. Öntsd fel a tejjel, és főzd össze picit.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, és helyezz rá egy sor padlizsánt.
Kanalazd rá a hús felét, és fedd be paradicsom-, valamint lilahagyma-karikákkal. Locsolj rá a tejes szószból, és szórd meg sajttal. Ismételd meg még egyszer a rétegzést, és előmelegített sütőben süsd pirosra.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 evőkanál majonéz
- 2 fej vöröshagyma
- kevés ecet vagy citromlé
- só
- bors
A padlizsánt süsd meg. Húzd le a héját, majd vágd apróra. Keverj hozzá pici ecetet vagy citromlevet, így nem barnul meg. Reszeld bele a vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Végül keverd hozzá a majonézt, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Padlizsános ragu
Hozzávalók:
- 4 paradicsom
- 2 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 sárga, piros és zöld húsú paprika
- 1 fej lilahagyma
- olaj
- kakukkfű
- só
- bors
A padlizsánt és a cukkinit hámozd meg, majd kockázd fel. Felforrósított olajba dobd bele őket, és pirítsd majdnem készre. Ekkor add hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, és néhány percig párold. Fűszerezd meg, hagyd, hogy felrottyanjon, és már tálalhatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Padlizsános penne
Hozzávalók:
- 4 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomag penne
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 paradicsomkonzerv
- olaj
- oregánó
- majoránna
- bazsalikom
- só
- bors
A vöröshagymát vágd cikkekre és pici olajon dinszteld meg. Amikor már majdnem puha, keverd hozzá a kockára vágott padlizsánt és cukkinit.
Fedd le, és párold szinte teljesen puhára. Ekkor add hozzá a felkockázott paradicsomot, a paradicsomkonzervet és az áttört fokhagymát. Főzd össze, majd a kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze és tálald!
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- krémleves
A legfinomabb sütőtökös receptek

- krumpli
- egytálétel
A legfinomabb rakott krumplik őszre

- pörkölt
- borsó