Meggyes morzsasüti
Ha a lustaságod felülkerekedik az édesség utáni vágyadon, akkor készíts egy tepsi morzsasütit, ami pillanatok alatt megvan!
Bármilyen hihetetlen, még a muffinnál is létezik gyorsabban elkészíthető sütemény, ez pedig nem más, mint a morzsasüti. A desszert titka az egyszerűségben rejlik, csak összekevered a hozzávalókat, rászórod a tetszés szerinti gyümölcsre, és már fogyaszthatod is.
Nemcsak akkor jön jól ez az édesség, ha hirtelen szénhidrátbombára vágysz, hanem akkor is ha váratlan vendégek állítanak be hozzád.
Meggyes morzsasüti
Hozzávalók:
- 20 dkg meggy
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg darált dió vagy mogyoró
A puha vajat morzsold bele a lisztbe. Add hozzá a cukrot, valamint a ledarált diót vagy mogyorót.
Egy kerek tortaformát vajazz ki, és szórd meg kevés liszttel. A megtisztított, kimagozott meggyet szórd bele a forma aljába.
Morzsold rá a lisztes keveréket, majd fedd le a tetejét alufóliával. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt, és fél óráig süsd a morzsasütit, majd vedd le a fóliát, és még öt percig pirítsd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- sütemény
Omlós málnás kosárkák
- sütemény
- piskóta
Omlós tavaszi vajas piskóta
- eper
- rétes