Omlós tavaszi vajas piskóta
Ne félj belevágni a piskótakészítésbe, mert nem lehetetlen küldetés megsütni a tökéleteset. A következő receptben nem csalódhatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vajas piskóta nyár eleji-tavasz végi gyümölcsökkel remek hétvégi desszert vagy uzsonna. A piskótakészítéstől nem kell félni, nem olyan nagy ördöngösség, mint elsőre látszik.

A vajas piskóta omlósabb sima társánál, érdemes megsütni. Cseresznye helyett természetesen használhatsz mindenféle más gyümölcsöt is, akár többfélét egyszerre.

Cseresznyés-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 bögre magozott cseresznye
  • 1 csomag sütőpor

A lágy vajat a cukorral keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet keverd el a sütőporral, majd add a tojásos cukorhoz. A tojásfehérjéből verj kemény habot. Óvatosan keverd a tésztához, hogy ne nagyon törjön össze a hab.

Egy tepsit vajazz ki, lisztezz ki, majd öntsd bele tésztát. A cseresznyét mosd meg és magozd ki, majd forgasd lisztbe és szórd a tésztára. A liszt miatt nem száll le majd az aljára.

Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd 25 percig. Ne nyitogasd a sütőajtót, mert a sütemény összeeshet.

OLVASD EL EZT IS!

olasz csokitorta lead
  • csokoládé
  • édességek

Omlós olasz csokitorta

Ezt is szeretjük