Omlós olasz csokitorta
Alig van benne liszt
Nem éppen kalóriaszegény édesség, de a lapos, csupacsoki torta megéri a bűnözést. Éppen csak két evőkanálnyi liszt szükséges hozzá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes, mázas hazai finomságokkal ellentétben az olaszok az egyszerűség hívei. Csokoládétortájuk nem éppen könnyű, pár falat is elég lehet belőle, hogy kielégítsd édesség iránti vágyadat.

A torta akkor jó, ha a közepe kicsit ragacsos marad, kívül pedig ropogós lesz. Ezt a tortát nem nagyon lehet elrontani, mivel nem baj, ha nem emelkedik meg a tészta, de arra ügyelj, hogy ne égesd oda.

Olasz csokoládétorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 3 tábla étcsokoládé
  • 2 marék fenyőmag

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgákat és a cukrot.

Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet, végül pedig a fenyőmagot. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.

Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon 30-40 percig süsd, majd hagyd kihűlni. Adhatsz mellé vaníliafagyit, de magában is nagyon finom.

Ezt is szeretjük