A marhából készült ételeknél különösen fontos, hogy a megfelelő minőség mellett a megfelelő alkatrészt használd fel az ételhez, a jó pörkölthöz talán a lábszár a legjobb választás, ahogy a leveshez is, de persze csak a velős csonttal együtt lesz igazi az élmény, a rostélyosnál egyértelmű a választás, a sültnél pedig elsősorban a pénztárcád határozza meg, hogy miből válassz, a combtól a felsálig sok mindenből készítheted.

Vadas marha
Nem az a kapkodva készíthető fogás, már előző nap meg kell kezdened vele a munkát, hogy igazán finom végeredményt kapj, de minden percét megéri, és közben van időd kitalálni, hogy tésztával vagy zsemlegombóccal szeretnéd-e jobban.

Hagymás rostélyos
A hazai vendéglátásban rendszeresen félreértett fogás, van, ahol péppé verik a húst, mielőtt kisütik, van, ahol nemes egyszerűséggel sertésre váltanak, és még temérdek esetet lehetne sorolni. Te ne kövesd el ezeket a hibákat, csak finoman klopfold a húst, jó minőségű, csontozott rostélyost használj, és a hagymát süsd ropogósra.

Marhahúsleves
Az igazi vasárnapi életmentő fogás, tele friss zöldséggel az igazi, na meg persze a benne főtt velős csonttal, aminek tartalmát a legjobb egy vacsora keretében pirítósra kenve elfogyasztani.

Bolognai lasagne
Az igazi klasszikus olasz ebédhez csak felerészt kell marhahús, de így is itt a helye, hiszen az egyik legjobb megoldás, ha van otthon a marha mellé ugyanannyi sertéshús is. Igazi, friss paradicsomszósszal és besamellel lesz tökéletes.

Lecsós marhasült
A lecsó finom. A marhasült finom. Együtt pedig képtelenség nekik ellenállni, a kiadós és ízletes fogás tökéletes hétköznapi vacsorának éppúgy, mint ünnepi lakomának.

Omlós marhasült
A középen rózsaszínes, puha és fűszeres marhasültnek már a látványa is hasonló hatást gyakorol az emberre, mint amikor a savanyúságoshoz tér be, a szájában összefolyik a nyál, és legszívesebben az egészet megenné, persze pár falat után kiderül, hogy ez képtelenség.

Vörösboros marhapörkölt
Végül, de nem utolsósorban következzen a legnagyobb klasszikus, ha marhából készült finomságokról van szó. A fogás, amihez mindenki ért egy picit, és mindenki máshogy tartja igazinak, készüljön bármekkora bográcsban vagy lábasban, biztos, hogy el fog fogyni, és mindenki jóllakottan vigyorog majd utána.
Receptek a klasszikus ízek kedvelőinek
Ha nem tudsz elszakadni a nagyi konyhájától, próbáld meg lemásolni azt! Képes cikkünkből megtudhatod a nagyi titkát!
8 népszerű recept gyerekkorodból
Nézegess képeket!
Elolvasom