A 8 legfinomabb pogácsa receptje: élesztős, hajtogatott és gluténmentes is van köztük

Nincs finomabb, mint egy nagy tepsi frissen sült, ropogós pogácsa. Készítheted élesztővel, hajtogatva, de akár gluténmentes változatban is.

A 8 legfinomabb pogácsa receptje: élesztős, hajtogatott és gluténmentes is van köztük
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pogácsasütés nem csak az ősz kontyos nagymamák kiváltsága. Bár valóban van olyan változat, amivel inkább a profiknak érdemes kísérletezni, ebben a válogatásban olyan recepteket is mutatunk, amelyeknek azok is bátran nekikezdhetnek, akik kezdők vagy ritka látogatók a konyhában. Sőt akkor sem kell lemondanod a mennyei ropogtatnivalóról, ha gluténmentes diétán vagy, vagy egyszerűen az egészséged miatt próbálod visszafogni a lisztfogyasztást. A kis pogácsák rizsliszttel készítve is abbahagyhatatlanok - lehet, hogy ez a változat lesz a család kedvence.

Van olyan pogácsa, amely dagasztást és hosszas kelesztést kíván, más változatot egy napig a hűtőben kell tartani és közben időnként áthajtogatni, hogy szép leveles legyen, de olyan is akad szép számmal, amit csak összegyúrsz, kiszaggatsz, és már mehet is a sütőbe. Hogy melyiket válaszd, azt a kedved és a rendelkezésre álló idő dönti csak el.

A legfinomabb házi készítésű pogácsák

Egy biztos: bármelyik változattal is állsz elő, a család vagy a vendégek le lesznek nyűgözve. Akármennyi tepsivel is készíted őket, garantált, hogy egy morzsa sem fog megmaradni belőlük.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük