Juhtúrós mini pogácsák a szilveszteri bulira: nem lehet abbahagyni
A juhtúrós mini pogácsák minden összejövetelen nagy sikert aratnak. A hajtogatás sem bonyolult.

juhturos pogi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az apró juhtúrós pogácsák kevés hozzávalóból készülnek, és egyszerűen abbahagyhatatlanok. Az elkészítésüknek időben fogj hozzá, ugyanis sok pihentetést kívánnak: legjobb, ha a tészta az első hajtogatás után egy egész éjszakát tölt a hűtőben. Mindenképpen valódi vajat, és ne margarint használj hozzá.

Juhtúrós mini pogácsák receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg juhtúró
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A hideg vajat dolgozd el a liszttel, keverd hozzá a juhtúrót, és óvatosan sózd meg. Közben folyamatosan kóstolgasd: akkor jó, ha egy leheletnyivel sósabb, mint ahogy ízlene, sütés közben ugyanis egy kicsit veszít az ízéből. Dolgozz belőle sima tésztát, nyújtsd ki, és hajtsd fel a négy oldalát, mint egy batyut. Letakarva tedd a hűtőbe pihenni egy éjszakára. Másnap újra nyújtsd ki, és hajtsd fel, fél óra múlva pedig ismételd meg a műveletet, ettől lesz a tészta szép leveles. Újabb fél óra múlva már csak nyújtsd ki, de ne hajtsd fel, hanem kend meg a tetejét felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és a lehető legkisebb szaggatóval szaggasd ki. Told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg szép színt kapnak.
Sokféle ropogtatnivalóval készülhetsz szilveszterre: a leveles tésztába göngyölt virslivel is biztos, hogy sikert aratsz.

Ezt is szeretjük