Gyors, egyszerű sajtos-tejfölös pogácsa: a tésztába élesztő kerül, mégsem kell keleszteni

Ez a villámgyors sajtos pogácsa ugyan élesztővel készült, mégsem kell hajtogatni vagy keleszteni.

sajtos pogi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs ínycsiklandóbb egy nagy tepsi frissen sült, illatos pogácsánál. Ezeknek az apró kis sütiknek a tésztájába reszelt sajt, tejföl és élesztő kerül, mégsem kell dagasztani és keleszteni őket.

Gyors sajtos-tejfölös pogácsa receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál
  • 1 tojássárgája a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt keverd el az elmorzsolt élesztővel. A lisztet szitáld át, keverd el a sóval, és morzsold el a vajjal. A sajtokat reszeld le, az egyharmadukat tedd félre, a kétharmadukat gyúrd a lisztes vajhoz, végül az egészet dolgozd össze az élesztős tejföllel. Gyúrj belőle sima tésztát, majd nyújtsd ki egy centi vékonyra. A tészta tetejét vagdosd be, kend meg tojássárgával, szórd meg a kimaradt reszelt sajttal, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe - ebből a mennyiségből két tepsire való jön ki - és 180 fokon süsd addig, amíg szép színt kapnak.

A káposztás pogácsa is igazi békebeli, házias aprósütemény.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük