Gyors és nagyon puha krumplis pogácsa: ez sokáig friss és finom marad
Bár a nagy locsolkodás hétfőn elmarad, a család minden tagja örülni fog a krumplis-túrós pogácsának.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
A húsvéti asztalról a sós süti sem hiányozhat. Ezzel a krumplis pogácsával nincs sok munka, nem kell keleszteni, dagasztani. A maradék hozzávalókat biztosan megtalálod otthon. Ha van maradék főtt vagy tört krumpli, még gyorsabban végzel vele. A felére vagy akár az egészre szórhatsz sajtot, esetleg különféle magvakat.
Krumplispogácsa receptje
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 2 db krumpli
- 20 dkg vaj
- 5 dkg sajt
- 2 db tojás
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A krumplit főzd meg héjában körülbelül 25 perc alatt. Pucold meg, törd össze, majd hagyd kihűlni. A túróval, a vajjal, a tojással, a sóval kezdd el összegyúrni. Annyi lisztet szitálj hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapj.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát, és szaggasd ki egy kisebb szájú pohár segítségével. A tojást verd fel, és kend meg vele a pogácsák tetejét. Szórd meg a reszelt sajttal, és előmelegített tepsiben süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
Még több recept