Sajtos, túrós pogácsa gluténmentesen: nem szárad ki másnapra sem
Ennél nem is lehetne egyszerűbb a túrós pogácsa, ráadásul gluténmentes. Ha elkezded enni, nem tudod abbahagyni.

glutenmnetes-turos-pogacsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a túrós pogácsa egyszerűen csúcs! Rizsliszttel készül, nem szárad ki, és nem esik össze másnapra. Nem tévedés, a tésztájába nem kell tojás, sőt még sütőpor vagy élesztő sem. Így ezzel a recepttel megúszod a dagasztást, a kelesztést és a hajtogatást is. A pogácsa tetejére kerülhet még reszelt sajt, esetleg különféle magvakkal is megszórhatod. 

Gluténmentes sajtos, túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg rizsliszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 teáskanál
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd át villával, rakd hozzá a sót, a puha vajat, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, amikor rugalmas, sima, és elválik a kezedtől, formázz belőle cipót, takard le, és tedd a hűtőbe fél órára. Pihentetést követően a tésztát rakd át rizsliszttel megszórt deszkára. Gyúrd át, majd nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges nagyságú kiszúrókkal.
 

A pogácsákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tetejüket kend meg egy villával felvert tojással. Mehet is forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 pec alatt. 
A gofrit is elkészítheted gluténmentesen. A gyerekek is imádni fogják.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük