A legfinomabb házi lecsó receptje a nagyitól
Nem tudod elrontani
Az igazi nyári klasszikus, amihez csak pár összetevő kell, és egy szép szelet fehér kenyér.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazán finom lecsó titka a minőségi alapanyagokban rejlik, a legjobb, ha egyenesen a kertből szerzed be a hozzávalókat, ha pedig erre nincs lehetőséged, akkor a piacon vásárolj be kedvenc zöldségesedtől!

A lecsó a végtelenségig variálható, tehetsz bele virslit, kolbászt, rizst vagy bármit, ami éppen jólesik, van, aki a zöldségeket más sorrendben teszi bele, de szerencsére ez egy megunhatatlan fogás, így bőven kísérletezhetsz vele, hogy megtaláld a kedvenc változatodat!

Lecsó

Hozzávalók:

  • 8 tv paprika
  • 4 szép nagy paradicsom
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 10 dkg zsíros szalonna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket darabold fel nagyjából egységes méretű részekre - igen, a hagymát is, nem kell apró kockákra vágni! -, persze szigorúan az után, hogy jó alaposan átmostad őket. A paradicsom héját ízlésed szerint távolítsd, vagy ne távolítsd el, ha előbbi megoldást választod, úgy tartsd egy percre forró vízbe, úgy könnyedén ledobja a héját. A szalonnát kockázd fel. Végy elő egy serpenyőt, amiben majd minden kényelmesen elfér, és olvaszd ki benne a szalonna zsírját.

Ha ez megvan, tedd bele a paprikát, hagyd, hogy egy kicsit összeessen, majd add hozzá a hagymát is, majd ha az is fonnyadt már egy kicsit, mehet hozzá a paradicsom is.

Sózd és borsozd kedved szerint, keverd át párszor, és már kész is van az ínycsiklandó lecsó.

Mennyei fogások egyenesen a bográcsból

A kissé füstös ízű, bográcsban főtt ételeknél nemigen létezik finomabb fogás, próbáld ki bármelyiket, biztosan isteni lesz!

Ezt is szeretjük