5 selymes krémleves
A laktató krémlevesek kellemesen eltelítenek egész napra anélkül, hogy sok kalóriát vinnél be a szervezetedbe, a hideg változatok hűsítenek.
A krémlevesek laktatóak, egészségesek, nem utolsósorban pedig irtó finomak tudnak lenni, így a hipergyors elkészítésük már csak egy apró piros pont a többi mellett.
Ha az alap már megvan, akkor nyugodtan kísérletezz kedvedre, ehhez csodás eszközt nyújtanak a friss fűszerek.
Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- 2 csokor zöld spárga
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 8 evőkanál rizspehely
- 2 tojássárgája
- 5 dl zabtejszín
- só
1 liter vizet tegyél fel forrni, és szórd bele a rizspelyhet. A rizspelyhet helyettesítheted 6 evőkanál rizzsel is. Bármelyiket is választod, addig kell főzni, amíg teljesen szétfő.
A megmosott spárga alsó részét darabold bele a vízbe, és 10 perc alatt főzd puhára. A spárgák hegyét használhatod majd levesbetétnek. Mikor majdnem kész, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd levéve a tűzről turmixold le. Tedd vissza főni, add hozzá a spárgacsúcsokat, illetve a tejszínnel kikevert tojássárgákkal habard be. Egyet forralj rajta.
Zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó
- 1 krumpli
- 200 ml főzőtejszín
- 2 teáskanál tejszínes torma
- szerecsendió
A borsót tedd fel főni a meghámozott, felkockázott krumplival. Amikor megpuhult a krumpli, turmixold le. Add hozzá a tejszínt, a tormát, és még egyszer turmixold át. Forralj rajta egyet. Kevés szerecsendióval ízesítheted.
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 500 g sütőtök
- 5 evőkanál rizspehely
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál só
- 2,5 dl tejszín
- tökmagolaj
- tökmag
A rizspelyhet a kakukkfűvel szárazon, folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt pirítsd meg, majd engedd fel másfél liter vízzel. Pucold meg a sütőtököt, és kockázd fel. Add hozzá a leveshez, sózd meg, és 10 perc alatt főzd puhára. Vedd le a tűzről, turmixold le, majd visszatéve a gázra, forrald össze a tejszínnel. Tálaláskor csorgass bele kevés tökmagolajat, és betétnek adhatsz hozzá tökmagot.
Rukkolakrémleves
Hozzávalók:
- 100 g rukkola
- 7 dl húsleveslé
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejszín
Az apróra vágott hagymát kevés vajon dinszteld meg, majd öntsd fel az alaplével, és 5 percig forrald. Add hozzá a rukkolát, majd turmixold le. Végül keverd hozzá a tejszínt. Lehűtve fogyasztandó. Pirítóssal tálalva tökéletes előételnek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Cukkinikrémleves
Hozzávalók:
- 4 cukkini
- 250 g natúr joghurt
- 3 evőkanál finomra vágott mentalevél
- só
- bors
A cukkinit kockázd fel, és sós vízben tedd fel főni 5 percre. Hirtelen hűtsd le. A zöldséget, a joghurtot és a mentát sózd, borsozd, és turmixold össze az egészet. A megmaradt főzővízzel hígíthatod, ha kell. Lehűtve tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves