7 isteni húsétel, ami a körettel együtt sül: így készítve nem csak gyorsabb, finomabb is

Ha a húst együtt sütöd a köretként szolgáló krumplival vagy zöldségekkel, átveszik egymás ízét, és sokkal finomabb lesz a végeredmény.

Körettel együtt sült húsok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha együtt sütöd a húst a körettel, több legyet is üthetsz egy csapásra: egyfelől időt és energiát takarítasz meg, másrészt pedig az így készülő fogás is finomabb, izgalmasabb lesz. A hús szaftja átjárja a zöldségeket, így egészen más ízük lesz, mintha önmagukban sültek vagy főttek volna.

Készíthetsz így csirkemellet és combot, sertéskarajt és tarját, vagy akár kolbászt is. A legtöbb ilyen fogás sütőben sül, de serpenyős változat is létezik, ez a színes és kalóriaszegény stir fry. Zöldségek közül pedig olyanokat választhatsz, amilyeneket épp kedved tartja.

Körettel együtt készülő sült húsok

Köretként szinte bármi megfelel. A hagyományos krumpli mellé jöhet még bármilyen idényzöldség, így télen remek választás a sütőtök, az édeskrumpli, a kelbimbó és a répa is. A zöldségeket is érdemes befűszerezni, hogy még jobban kiadják a zamatukat. Egy kevés zsiradékot általában igényelnek, de nem sokat, ez a megoldás a fogyókúrába is beilleszthető.

A sült csirkecombhoz remekül megy a répa és a krumpli. Vörösborral felöntve különösen finom.
Ki ne szeretné a tepsis krumplit? Csirkemellel együtt sütve különösen izgalmas. Ha szalonnát teszel mellé, kiszáradni sem fog.
Isteni finom lesz a fűszeres sertéssült, ha zöldségágyon pirul. Készítheted karajból, lapockából vagy tarjából is.
Süsd együtt a kolbászt krumplival és hagymával, így tényleg minimális munkával készen lesz a vacsora.
A gyümölcsök is jól mennek a húsokhoz: a sütőtökkel együtt sült csirkecomb mellé jól passzol a narancs.
A rozmaringos sertéskaraj mellé is tetszőleges zöldségeket dobhatsz: ez a változat édeskrumplival és karfiollal készül.
Serpenyőben is sülhet együtt a hús a zöldséggel: a stir fry onnan kapta a nevét, hogy nem keverni, csak rázogatni szabad.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük