Ropogós, naranccsal, sütőtökkel sült csirkecomb: egy tepsiben minden elkészül
A ropogós, naranccsal, sütőtökkel sült csirkecombért odaleszel, ha szereted az egyszerre édes és sós ízeket.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Hogy hívják Dr. Bubó asszisztensnőjét a rajzfilmben? 8 kérdés kedvenc meséinkről
- VV Piros a kiesése után az RTL egyik sztárjával bújt össze: az ágyból posztoltak
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
Sokkal zamatosabb lesz a csirkecomb, ha mellette sül a köret is. A sokoldalúan felhasználható, szuperegészséges sütőtök télen mindig remek választás sült húsok mellé: kellemesen édeskés íze izgalmas fűszerekkel és naranccsal kombinálva. Ha teheted, pácold órákon át, hogy minél ízletesebb és omlósabb fogás kerüljön az asztalra.
Naranccsal, sütőtökkel sült csirkecomb
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 4 db egész csirkecomb
- 4 db narancs
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, majd szórd meg sóval, borssal. Keverd össze egy tálban a mézet, egy narancs levét, reszelt héját, az olajat és a zúzott fokhagymát. A keverékkel kend be a húst, majd letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára. Pihentetés után rendezd a combokat zsiradékkal kikent tepsibe.
A sütőtököt és a narancsokat vágd kisebb darabokra, rakd a combok mellé, majd szórd meg kakukkfűvel. Önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig, közben fordítsd át a combokat, és kenegesd még meg a maradék mézes, narancsos páccal. Az utolsó 10-15 percre vedd le a fóliát. Akkor jó, ha a csirke átsül, szép piros, a tök pedig puha.
Még több recept