Ropogós, naranccsal, sütőtökkel sült csirkecomb: egy tepsiben minden elkészül
A ropogós, naranccsal, sütőtökkel sült csirkecombért odaleszel, ha szereted az egyszerre édes és sós ízeket.
Sokkal zamatosabb lesz a csirkecomb, ha mellette sül a köret is. A sokoldalúan felhasználható, szuperegészséges sütőtök télen mindig remek választás sült húsok mellé: kellemesen édeskés íze izgalmas fűszerekkel és naranccsal kombinálva. Ha teheted, pácold órákon át, hogy minél ízletesebb és omlósabb fogás kerüljön az asztalra.
Naranccsal, sütőtökkel sült csirkecomb
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 4 db egész csirkecomb
- 4 db narancs
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, majd szórd meg sóval, borssal. Keverd össze egy tálban a mézet, egy narancs levét, reszelt héját, az olajat és a zúzott fokhagymát. A keverékkel kend be a húst, majd letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára. Pihentetés után rendezd a combokat zsiradékkal kikent tepsibe.
A sütőtököt és a narancsokat vágd kisebb darabokra, rakd a combok mellé, majd szórd meg kakukkfűvel. Önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig, közben fordítsd át a combokat, és kenegesd még meg a maradék mézes, narancsos páccal. Az utolsó 10-15 percre vedd le a fóliát. Akkor jó, ha a csirke átsül, szép piros, a tök pedig puha.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept