Egyedényes, fűszeres sertéssült: mellette sülnek a zöldségek is
Az omlós, szaftos sertéssült fenséges ebéd lehet, de akár a hidegtálra is kiváló. Zöldségekkel sütve még tartalmasabb.
A sertéssült ünnepi fogásnak sem utolsó, ráadásul kiadós, így szilveszterre is tervezhetsz vele. Talán a zsírosabb tarjából a legfinomabb, de készítheted lapockából és karajból is. Érdemes hosszabb ideig pácolni, hogy a húst minél jobban átjárják a fűszerek, és omlós legyen. A különféle zöldségek köretnek is kiválóak.
Egyedényes, zöldséges sertéssült
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéstarja
- 25 dkg kelbimbó
- 20 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg bébirépa
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd szárazra, és a zöldségeket is tisztítsd meg. Egy kis tálban keverd össze a mustárt, az olajat, az átpréselt fokhagymát, a sót és a borsot. Kend be vele a sertést, fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted.
Másnap helyezd át a húst egy tepsibe vagy sütőtálba, önts alá kevés vizet, és rakd köré a zöldségeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül két órát. Félidőben fordítsd át a húst, és locsolgasd meg a saját szaftjával. Amikor a sertés már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A kocsonya is remek választás szilveszterre. Sok füstölttel és zöldséggel lesz az igazi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept