Laktató tepsis krumpli csirkemellel és szalonnával: így igazán szaftos lesz
A tepsis krumpli fűszeres, szaftos, és csirkemellel együtt sütve fenséges ebéd.

tepsis csirkes krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tepsis krumpli csirkemellel kiadós és szaftos. Mivel a hús együtt sül a körettel, időt és mosogatnivalót takarítasz meg vele. A ropogósra sült császárszalonna gondoskodik arról, hogy az étel semmiképp ne száradjon ki.

Tepsis krumpli csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 15 dkg császárszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 gerezd pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • zöldhagyma a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagyobb darabba, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, locsold meg olajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára. A pácolási idő leteltével egy tepsit kenj ki olajjal. A krumplit hámozd meg, szeld hasábokra, és oszd el egyenletesen a tepsiben. Add hozzá a megpucolt, cikkekre vágott hagymát és fokhagymagerezdeket, majd a felkockázott szalonnát. Óvatosan szórd meg sóval és borssal, de vigyázz, mert a szalonna is sós. Tedd közé vagy a tetejére a befűszerezett csirkét, szórd reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe legalább egy órára, amíg a hús és a krumpli is teljesen megsül. A végén vedd le az alufóliát a tetejéről, hogy kicsit pirulhasson. Tálalás előtt apróra vágott zöldhagymával szórhatod meg a tetejét.

A csirkemellből készült fogás is lehet szaftos és kiadós. Semmi fakszni, csak őszinte, házias ízvilág.

Ezt is szeretjük