Színpompás serpenyős csirkemell kevés kalóriával - Sokféle zöldségből az igazi
A sok-sok zöldséggel együtt sült, színpompás csirkemell nemcsak finom és egészséges, hanem szemet gyönyörködtető is.

szines csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is azok közé tartozol, akiknek az étel kinézete is van olyan fontos, mint az íze, ez a sokféle színben pompázó serpenyős csirkemell biztos, hogy tetszeni fog. A sovány húst a diétádba is beillesztheted, és mivel sokféle zöldség dobja fel, köretre sem lesz már szükséged mellé.

Színpompás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó (nyáron hüvelyével együtt)
  • 3 bébikukorica
  • 3 kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára. Közben készítsd elő a zöldségeket: a kaliforniai paprikát csíkozd fel, a répát reszeld le, vagy vágd nagyon vékony csíkokra. A hagymát cikkezd fel. Ha a hús pihentetési ideje letelt, egy forró, tapadásmentes serpenyőben nagyjából öt perc alatt pirítsd fehéredésig, majd szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabba a serpenyőbe önts még egy kevés olívaolajat, tedd bele a hagymát és a zöldségeket. Sózd, borsozd, szórd meg rozmaringgal és kakukkfűvel, öntsd fel borral, és 10-15 perc alatt lefedve párold őket puhára. A végén forgasd össze a csirkekockákkal, és már tálalhatod is a színpompás tavaszi vacsorát.
 

A joghurtos öntettel készült tésztasaláta is a sokféle zöldségnek köszönhetően olyan színes.

Ezt is szeretjük