Krumplis, kolbászos egytál sütőben sütve: így nem fog szétdurranni a kolbász

A krumpli és a kolbász együtt mindig nyerő. Főleg, ha más is kerül melléjük a sütőbe.

Krumplis, kolbászos egytál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különféle krumplis egytálételek gyakran kerülnek az asztalra a legkülönfélébb variációkban. Tegyél a burgonya mellé még kolbászt és akár más zöldségeket is fűszeres olajjal megbolondítva. Munka szinte nincs is vele, mégis laktató és kiadós. 

Krumplis, kolbászos egytál

Hozzávalók

  • 6 db kolbász
  • 1 kg krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 ág rozmaring
  • 2 db lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozd meg, ha nagyobbak, vágd gerezdekre. Ha kisebbek, egészben is hagyhatod. A sárgarépát és a lila hagymát is pucold meg, és karikázd fel. A kolbászt szurkáld meg villával több helyen, hogy ne durranjon szét sütés közben, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe.
Rendezd el mellette a zöldségeket, locsold meg a zúzott fokhagymával, sóval, borssal elkevert olajjal és kevés vízzel. A tetejére szórj rozmaringot. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben néha forgasd át, a végén pedig vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 

A krumpli és a kolbász a két legmeghatározóbb a régimódi paprikás krumpliban is. 

Ezt is szeretjük