Tepsiben sült rozmaringos sertéskaraj zöldségágyon: körte, édeskrumpli és karfiol is sül vele
Isteni finom lesz a rozmaringos sertéskaraj, ha zöldségek és körte is sül a szaftjában.

- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »
- Helyre teszik a problémás bőrt, pörgetik az anyagcserét: 6 tea, ami hatékonyan kiűzi a méreganyagokat »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Ellenállhatatlan fogásokat készíthetsz, ha zöldségeket is dobsz a hús mellé, és így sütöd őket egybe, hogy átvegyék egymás zamatát. Ha szereted, valamilyen gyümölcsöt, például körtét is tehetsz hozzá. A fehérbor és a rozmaring, mint a legtöbb húsételhez, ehhez a karajhoz is nagyon jól megy.
Tepsiben sült rozmaringos karaj zöldségekkel
Hozzávalók
- 4 szelet karaj
- 4 evőkanál olaj
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db körte
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 db nagy édesburgonya
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 fej karfiol
- só
- bors
A fűszervajhoz
- 5 dkg puha vaj
- 1 mokkáskanál őrölt rozmaring
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- 1 mokkáskanál szárított petrezselyem
- só
Elkészítés:
A karajt klopfold ki, és dörzsöld be mindkét oldalát sóval. Az olajat keverd össze a borssal, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával, tedd a hússzeleteket ebbe a páclébe, és pihentesd két-három órát a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A karfiolt szedd rózsáira, az édeskrumplit hámozd meg és karikázd fel, a körtét cikkezd fel, a magházát vájd ki. A fűszervajhoz a puha vajat keverd össze a fűszerekkel, és tedd be a hűtőbe.
Egy tepsit kenj ki a fűszervajjal, és oszd el benne a zöldségeket. Helyezd el mellettük és rajtuk a karajszeleteket, kanalazd rájuk a visszamaradt páclevet, mindegyik tetejére tegyél egy kiskanállal a fűszeres vajból is, öntsd fel az egészet borral, dobd rájuk a rozmaring letépkedett leveleit, és alufóliával letakarva süsd egy órát, amíg a zöldségek és a hús is megpuhulnak. Ha kész, tálalhatod is, mivel köret sem kell mellé.
Rozmaringgal készítve a sült zöldségek ellenállhatatlanul zamatosak lesznek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept