A jól megválasztott előétel emeli az étkezés színvonalát. Ilyenkor már érdemes elkezdeni tervezni, hogy mivel kényeztesd a családtagokat a szeretet ünnepén. Ha legtöbbször hanyagolod, a nagyobb ünnepeken készülj finom, étvágygerjesztő falatokkal rögtön az elején.
Az előételt tálalhatod hidegen, melegen, kerülhet a tányérra zöldség, krém, tészta, sajt, esetleg hús. Ha a hagyományos előételeket részesíted előnyben, akkor jó ötlet lehet a májpástétom.
Karácsonyi előételek
Amennyiben a zöldségeket kedveled, készíts padlizsán- vagy avokádókrémet. Remek választás lehet a hús- vagy a sonkatekercs, de a kis szeletekre vágott sültek is kiválóak. Előételeknél fordíts nagyobb figyelmet a tálalásra is! Inspirálódj összeállításunkból, és kényeztesd az ízlelőbimbókat!

A libamáj igazi ínyencségnek számít. Sütve, sőt
pástétomként is nagyon vonzó. A házi sokkal jobb, mint a bolti. Bár nem olcsó, előételnek nem kell nagy mennyiséget vásárolnod. Ropogós pirítóssal kínáld!

Ha különleges előétellel lepnéd meg szeretteidet,
a baconbe tekert sajt tuti nyerő. Mindenképp karakteresebb ízű sajtot válassz! A fetával biztosra mehetsz.

A halaknak fontos szerep jut a karácsonyi asztalon.
Krémesítve kiváló kenyérre és mártogatósnak is. A majonéztől és a tejföltől sokkal jobb, krémesebb lesz az állaga. Változatosan fűszerezheted, és a zöldségek is jól mennek hozzá.

Ha karácsonykor is odafigyelsz az étkezésre, és előnyben részesíted az egészséges falatokat, kínálj cukkinitekercset!
Paradicsommal, mozzarellával töltve minden igényt kielégít. Akár meg is sütheted kicsit.

Az avokádóból percek alatt ízletes előételt készíthetsz.
A fűszeres krém remek, ünnepeken is ott a helye az asztalon. Akkor lesz igazán finom, ha puha, érett avokádót használsz.

Padlizsánkrémmel is jól indul a családi étkezés. Rengeteg lehetőség van a variálásra. Jó fokhagymásan, mustárral, tejföllel nem lesz kifogás ellene. Kínálhatod ropogós pirítóssal vagy friss kenyérrel.

A hidegtálak kötelező eleme,
a sonkatekercs sokszor kerül az asztalra, ha összegyűlik a család. Akár többféle töltelékkel is készítheted, a tormás változatot semmiféleképpen ne hagyd ki! Keverj hozzá tejszínt, hogy selymesebb legyen!

Ha már az előétellel lenyűgöznéd a társaságot,
süss kacsamellet! Igazán illik az ünnepi asztalra. Ha tényleg kitennél magadért, készíts mellé házi nudlit is! Akkor az igazi, ha szaftos, omlós, a bőre pedig kicsit ropogós.