Elronthatatlan fűszeres húspogácsa recept

Salátához, hamburgerhez, grillezéshez

A frissen sült húspogácsáknak nem lehet ellenállni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó húspogácsa nem valami ördögtől való dolog, pár jó minőségű összetevő kell hozzá csupán, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját!

A húsos keverékhez adhatsz még egy kis Worcestershire szószt, esetleg sajtdarabokat is, amik a sütéskor megolvadva különleges ízt adnak a húsnak.

Fűszeres húspogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanálnyi mustár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, ahogy a szalonnát is. A húsokat tedd egy tálba, és üsd rájuk a tojást. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd meg benne a szalonnát és a hagymát. Ha szépen megpirultak, add a húsokhoz, a többi fűszerrel egyetemben, a fokhagymát reszeld hozzájuk, sózd és borsozd ízlésed szerint, és dolgozd jól össze az egészet.

Ha szépen összeállt, tedd félre legalább egy órára pihenni, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.

Ezután először nagyobb lángon pirítsd meg, majd közepes vagy kis lángon süsd készre, de az se baj, ha végig azonos, nem túl erős tűzön sütöd. 

Fűszeres húsok különböző alkalmakra

Egy jó sült hús bármikor jólesik, hogy biztosan ne rontsd el, válassz a következő receptek közül!

A legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük