Elronthatatlan fűszeres húspogácsa recept
Salátához, hamburgerhez, grillezéshez
A frissen sült húspogácsáknak nem lehet ellenállni.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó húspogácsa nem valami ördögtől való dolog, pár jó minőségű összetevő kell hozzá csupán, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját!

A húsos keverékhez adhatsz még egy kis Worcestershire szószt, esetleg sajtdarabokat is, amik a sütéskor megolvadva különleges ízt adnak a húsnak.

Fűszeres húspogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanálnyi mustár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, ahogy a szalonnát is. A húsokat tedd egy tálba, és üsd rájuk a tojást. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd meg benne a szalonnát és a hagymát. Ha szépen megpirultak, add a húsokhoz, a többi fűszerrel egyetemben, a fokhagymát reszeld hozzájuk, sózd és borsozd ízlésed szerint, és dolgozd jól össze az egészet.

Ha szépen összeállt, tedd félre legalább egy órára pihenni, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.

Ezután először nagyobb lángon pirítsd meg, majd közepes vagy kis lángon süsd készre, de az se baj, ha végig azonos, nem túl erős tűzön sütöd. 

Fűszeres húsok különböző alkalmakra

Egy jó sült hús bármikor jólesik, hogy biztosan ne rontsd el, válassz a következő receptek közül!

Ezt is szeretjük