5 hipergyors sült husi
Ne tölts órákat a konyhában, inkább próbáld ki gyorsan elkészíthető sült húsainkat, melyekkel gyorsan letudhatod az ebéd gondját.
Hétvégén senki sem szeret túl sokat szorgoskodni, de a főzés szinte kikerülhetetlen, hiszen nincs étel-házhozszállítás, és a családi ebéd sem bonyolítható mindig étteremben, legalábbis ezt kevesen engedhetik meg maguknak.
Sok húsételt nagyon gyorsan el lehet készíteni, így neked sem kell a konyhában töltened a hétvégét.
Almás-hagymás csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg savanykás alma
- 2 nagy fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só
Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a félbevágott, felkarikázott hagymát, és párold üvegesre. Add hozzá a csíkokra vágott, besózott csirkemellfilét.
Ha már minden oldala megpirult, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is. Óvatosan sózd meg, és süsd együtt egy kevés ideig, de nem baj, ha az alma ropogós marad.
Pulykamell spárgával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 3 csomag zöldspárga
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
- petrezselyem
A húst klopfold ki, hintsd meg sóval, borssal, és csak ezután csíkozd fel. A spárgát összekötve állítsd forró vízbe, majd párold meg. A feje lógjon ki a vízből, elég, ha csak a gőz párolja meg. A pulykamellet a vajon süsd meg, majd tálald a spárgával, amit szórj meg friss petrezselyemmel.
Tengeri hal sütőben sütve
Hozzávalók:
- 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
- 2 hagyma
- 4 paradicsom
- fél pohár fehérbor
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
A hagymát és a paradicsomot karikázd fel, majd fektesd egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba. Finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal hintsd meg. Tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, locsold meg borral és még egy kevés olajjal, sózd meg, borsozd meg, és közepes lángon süsd 25 percig. Öt perccel a sütési idő befejezése előtt tehetsz mellé néhány szem olajbogyót is.
Mediterrán csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál kakukkfű
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkecombokat rendezd el egy nagyméretű, lapos edényben. Egy kis lábosban keverd össze az olajat, a bort, az oregánót, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és a szétnyomott fokhagymát. Alaposan keverd össze. A páclevet öntsd a csirkére, majd előmelegített sütőben 30 percig süsd, vagy amíg a bőre ropogóssá és aranybarnává nem válik. Sütés közben többször igazítsd és forgasd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Barackos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagy csirkemell
- 50 dkg barack - konzerv is lehet
- 5 dkg vaj
- 2 dl húsleves
- 1 evőkanál liszt
- cukor
- só
A kifilézett csirkemellet vágd apró darabokra, sózd meg, vajon párold meg, majd süsd pirosra. A lisztből vajjal készíts világos rántást, add hozzá a csirkemellet, és egy kevés cukorral barnítsd meg. Öntsd fel a húslevessel, és 10 percig forrald lassú tűzön. A meghámozott barackokat vágd félbe, magozd ki, és add a csirkemellhez. Lassú tűzön forrald. Forrón tálald, párolt rizst adj hozzá köretnek.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka