5 hipergyors sült husi

30 perc alatt kész

Ne tölts órákat a konyhában, inkább próbáld ki gyorsan elkészíthető sült húsainkat, melyekkel gyorsan letudhatod az ebéd gondját.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétvégén senki sem szeret túl sokat szorgoskodni, de a főzés szinte kikerülhetetlen, hiszen nincs étel-házhozszállítás, és a családi ebéd sem bonyolítható mindig étteremben, legalábbis ezt kevesen engedhetik meg maguknak.

Sok húsételt nagyon gyorsan el lehet készíteni, így neked sem kell a konyhában töltened a hétvégét.

Almás-hagymás csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg savanykás alma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • olívaolaj

Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a félbevágott, felkarikázott hagymát, és párold üvegesre. Add hozzá a csíkokra vágott, besózott csirkemellfilét.

Ha már minden oldala megpirult, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is. Óvatosan sózd meg, és süsd együtt egy kevés ideig, de nem baj, ha az alma ropogós marad.

Pulykamell spárgával

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 3 csomag zöldspárga
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • petrezselyem

A húst klopfold ki, hintsd meg sóval, borssal, és csak ezután csíkozd fel. A spárgát összekötve állítsd forró vízbe, majd párold meg. A feje lógjon ki a vízből, elég, ha csak a gőz párolja meg. A pulykamellet a vajon süsd meg, majd tálald a spárgával, amit szórj meg friss petrezselyemmel.

Tengeri hal sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
  • 2 hagyma
  • 4 paradicsom
  • fél pohár fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • petrezselyemzöld

A hagymát és a paradicsomot karikázd fel, majd fektesd egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba. Finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal hintsd meg. Tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, locsold meg borral és még egy kevés olajjal, sózd meg, borsozd meg, és közepes lángon süsd 25 percig. Öt perccel a sütési idő befejezése előtt tehetsz mellé néhány szem olajbogyót is.

Mediterrán csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma

A csirkecombokat rendezd el egy nagyméretű, lapos edényben. Egy kis lábosban keverd össze az olajat, a bort, az oregánót, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és a szétnyomott fokhagymát. Alaposan keverd össze. A páclevet öntsd a csirkére, majd előmelegített sütőben 30 percig süsd, vagy amíg a bőre ropogóssá és aranybarnává nem válik. Sütés közben többször igazítsd és forgasd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Barackos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy csirkemell
  • 50 dkg barack - konzerv is lehet
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl húsleves
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor

A kifilézett csirkemellet vágd apró darabokra, sózd meg, vajon párold meg, majd süsd pirosra. A lisztből vajjal készíts világos rántást, add hozzá a csirkemellet, és egy kevés cukorral barnítsd meg. Öntsd fel a húslevessel, és 10 percig forrald lassú tűzön. A meghámozott barackokat vágd félbe, magozd ki, és add a csirkemellhez. Lassú tűzön forrald. Forrón tálald, párolt rizst adj hozzá köretnek.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük