Isteni házi gofri sűrű csokiszósszal
Ősszel esik jól igazán
Az otthon sült, ropogós gofrival semmilyen bolti, előrecsomagolt megoldás nem versenyezhet.
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A friss, ropogós gofrinak már a látványával és az illatával is jól lehet lakni, pedig a java csak az első harapás után jön!
A csokiszósz mellett lekvárral vagy csak simán tejszínhabbal is zseniális lesz, ha pedig inkább a sós ízek barátja vagy, próbáld ki kevesebb cukorral és több sóval, sok-sok sajttal a tetején!
Házi gofri
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- fél citrom
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A csokiszószhoz:
- 35 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, lereszelve
- 0,5 l tejszín
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Először készítsd el a csokikrémet, mert annak majd állnia is kell. A tejszínt mérd ki egy lábasba, a legjobb, ha az duplafalú, gyújts alá kis lánggal, és szórd bele a csokoládét. Lassú tűzön folyamatosan kevergesd, majd amikor már kezd összeállni, vedd nagyobbra alatta a lángot, és négy-öt perc forralás és kevergetés közben sűrítsd be. Ha már krémszerű, vedd le a tűzről, és tedd félre hűlni, időnként azért keverd át.
A gofrihoz mérd ki a hozzávalókat, majd egy tálban a cukrot keverd simára a tojásokkal. Amikor már egyáltalán nem serceg, akkor szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, reszeld rá a citrom héját - miután jól megtisztítottad! -, és szórd bele a sót is.
Keverd sima masszává az egészet, a vajat kicsit olvaszd meg, és keverd hozzá, majd a tejjel folyamatos keverés mellett hígítsd fel az egészet. Akkor lesz jó a massza, ha palacsintatészta állagú lesz, ha ehhez még kell egy kis tej, vagy be kell sűrítened egy kis liszttel, azt tedd meg.
A hozzávalók között ugyan nem szerepelt, de a gofrisütéshez elengedhetetlen egy gofrisütő. Ezt vedd elő, forrósítsd fel, majd egy közepes merőkanálnyit helyezz a közepére a masszából, és süsd ropogósra. Amikor kész, vedd ki, és már fogyaszthatod is.
Fűszeres húsok, amik után jól esik egy kis édesség
Ha már biztosan gofri lesz a desszert, válassz valami zamatos húst főételnek!
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- csoki
A tökéletes habos krém csokitortához

- csokoládé
- cukor