Isteni házi gofri sűrű csokiszósszal
Az otthon sült, ropogós gofrival semmilyen bolti, előrecsomagolt megoldás nem versenyezhet.
A friss, ropogós gofrinak már a látványával és az illatával is jól lehet lakni, pedig a java csak az első harapás után jön!
A csokiszósz mellett lekvárral vagy csak simán tejszínhabbal is zseniális lesz, ha pedig inkább a sós ízek barátja vagy, próbáld ki kevesebb cukorral és több sóval, sok-sok sajttal a tetején!
Házi gofri
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- fél citrom
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A csokiszószhoz:
- 35 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, lereszelve
- 0,5 l tejszín
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Először készítsd el a csokikrémet, mert annak majd állnia is kell. A tejszínt mérd ki egy lábasba, a legjobb, ha az duplafalú, gyújts alá kis lánggal, és szórd bele a csokoládét. Lassú tűzön folyamatosan kevergesd, majd amikor már kezd összeállni, vedd nagyobbra alatta a lángot, és négy-öt perc forralás és kevergetés közben sűrítsd be. Ha már krémszerű, vedd le a tűzről, és tedd félre hűlni, időnként azért keverd át.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A gofrihoz mérd ki a hozzávalókat, majd egy tálban a cukrot keverd simára a tojásokkal. Amikor már egyáltalán nem serceg, akkor szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, reszeld rá a citrom héját - miután jól megtisztítottad! -, és szórd bele a sót is.
Keverd sima masszává az egészet, a vajat kicsit olvaszd meg, és keverd hozzá, majd a tejjel folyamatos keverés mellett hígítsd fel az egészet. Akkor lesz jó a massza, ha palacsintatészta állagú lesz, ha ehhez még kell egy kis tej, vagy be kell sűrítened egy kis liszttel, azt tedd meg.
A hozzávalók között ugyan nem szerepelt, de a gofrisütéshez elengedhetetlen egy gofrisütő. Ezt vedd elő, forrósítsd fel, majd egy közepes merőkanálnyit helyezz a közepére a masszából, és süsd ropogósra. Amikor kész, vedd ki, és már fogyaszthatod is.
Fűszeres húsok, amik után jól esik egy kis édesség
Ha már biztosan gofri lesz a desszert, válassz valami zamatos húst főételnek!
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- csoki
A tökéletes habos krém csokitortához
- csokoládé
- cukor