Így készíts spenótos tésztát 15 perc alatt!
Ha gyors ebédre vágysz, május közepén nincs ennél jobb, friss, finom, elronthatatlan!
Hamar munka ritkán jó, tartja a mondás, ám ez a recept mindenképpen a szabályt erősítő kivételek egyike, próbáld csak ki!
Dióval, mogyoróval még különlegessé is teheted, kísérletezz bátran!
Spenótos tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg száraztészta - penne, spagetti
- 2 nagy marék friss spenót
- 1 dl zsíros tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fél teáskanálnyi frissen őrölt szerecsendió
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanálnyi vaj
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd fogkeményre sós, forró, lobogó vízben. Amíg elkészül, addig a spenóttal is megleszel.
A spenót leveleit mosd át jó alaposan, mert nagyon kellemetlen, ha rocog a fogad alatt a homok. Amikor megtisztítottad, akkor fogd össze a leveleket, és egy éles késsel darabold fel őket, nem kell aprólékosan, csak pár darabba vágd össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután a vajat olvaszd fel egy serpenyőben, amihez van fedőd, aztán tedd bele a leveleket is. Fedd le, és főzd így öt percig. Amikor már levet eresztett, vedd le a fedőt, reszeld a spenótra a fokhagymát és a szerecsendiót, sózd meg, borsozd kedvedre, és hagyd, hogy elfője a vizet. Amikor ez megtörtént, keverd hozzá a tejszínt, majd a készre főtt tésztát is, keverd meg párszor, majd vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.
A tavasz legjobb pillanatai
Spárgás receptek, a friss zöldség legjobb ízeivel.
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- hagyomány
A paradicsomos húsgombóc receptje
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával
- paradicsom
- leves