A paradicsomos húsgombóc receptje
Olyan lesz, mint ahogy gyerekkorodból emlékszel rá
Egyszerűen isteni!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha tudtál friss paradicsomot szerezni, akkor abból készítsd a szószt, úgy lesz a legízletesebb, de azért konzerv változatból sem rossz.

Sajttal töltve még finomabbak a gombócok, próbáld csak ki!

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1,2 liter paradicsomlé
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg, ha zacskós, akkor fűszeres vízben, ha rendes, főzös változat, akkor némi olajon futtasd meg, fűszerezd ízlésed szerint, vágj mellé egy hagymát - ez nem a hozzávalók között szereplő, hanem egy másik legyen! -, öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd ha megpuhult, vedd le a tűzről. Arra ügyelj, hogy a vizet lehet, hogy pótolnod kell annak függvényében, hogy mennyit vesz fel. Most jöhet a hús!

A hagymát vágd apró kockákra, majd dinszteld meg vékony olajon. Ha kész van, tedd egy tálba.

Add hozzá a többi hozzávalót a paradicsomlé, a cukor, a babérlevél és a sűrített paradicsom kivételével, dolgozd össze őket jól, majd enyhén vizes kézzel gyúrj egységes méretű golyókat a masszából.

Egy lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd főzd meg benne a golyókat 20-25 perc alatt. Egy másik edényben karamellizáld halványbarnára a cukrot, majd add hozzá a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomszószt, valamint a babérleveleket. Kis lángon időnként megkeverve főzd forrásig. Ha kész vannak a gombócok, tedd őket bele, és már kész is vagy.

Mennyei szószok, isteni húsokhoz

Ha kedveled ezt a műfajt, akkor itt még sok-sok hasznos receptet találsz majd.

Blog.hu ajánló