A paradicsomos húsgombóc receptje
Olyan lesz, mint ahogy gyerekkorodból emlékszel rá
Egyszerűen isteni!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha tudtál friss paradicsomot szerezni, akkor abból készítsd a szószt, úgy lesz a legízletesebb, de azért konzerv változatból sem rossz.

Sajttal töltve még finomabbak a gombócok, próbáld csak ki!

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1,2 liter paradicsomlé
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg, ha zacskós, akkor fűszeres vízben, ha rendes, főzös változat, akkor némi olajon futtasd meg, fűszerezd ízlésed szerint, vágj mellé egy hagymát - ez nem a hozzávalók között szereplő, hanem egy másik legyen! -, öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd ha megpuhult, vedd le a tűzről. Arra ügyelj, hogy a vizet lehet, hogy pótolnod kell annak függvényében, hogy mennyit vesz fel. Most jöhet a hús!

A hagymát vágd apró kockákra, majd dinszteld meg vékony olajon. Ha kész van, tedd egy tálba.

Add hozzá a többi hozzávalót a paradicsomlé, a cukor, a babérlevél és a sűrített paradicsom kivételével, dolgozd össze őket jól, majd enyhén vizes kézzel gyúrj egységes méretű golyókat a masszából.

Egy lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd főzd meg benne a golyókat 20-25 perc alatt. Egy másik edényben karamellizáld halványbarnára a cukrot, majd add hozzá a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomszószt, valamint a babérleveleket. Kis lángon időnként megkeverve főzd forrásig. Ha kész vannak a gombócok, tedd őket bele, és már kész is vagy.

Mennyei szószok, isteni húsokhoz

Ha kedveled ezt a műfajt, akkor itt még sok-sok hasznos receptet találsz majd.

Ezt is szeretjük