Így készül a francia hagymaleves
Tápláló és hipergyorsan elkészíthető vacsora egy hosszú nap után? Készíts egy adag gőzölgő hagymalevest az egész család örömére!
A francia hagymaleves hallatán sokan valami különlegességre asszociálnak, ami sokáig készül, és konyhai tapasztalat nélkül lehetetlen megfőzni. Pedig ez korántsem igaz. A hagymaleves az egyik leggyorsabban megfőzhető előétel, mégsem mindennapi.
Készítsd hát el te is, és tálald ropogós cipókban! Meglátod, az egész családban nagy sikert fog aratni.
Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 l csontlé
- 30 dkg vöröshagyma
- 10 dkg ementáli vagy parmezán sajt
- 6 cipó
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- morzsolt kakukkfű
- só
A hagymát pucold meg, és vágd vékony csíkokra. Olvaszd fel a vajat, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. Szitáld rá a lisztet, és keverd össze. Öntsd fel a borral és a csontlével, majd ízlésed szerint fűszerezd sóval, kakukkfűvel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről.
A cipók tetejét vágd le. Kapard ki a belsejüket, és tedd vissza a tetőt. Előmelegített sütőbe tedd be 5-10 percre, hogy kicsit átsüljön, majd kanalazd bele a kész levest. A tetejére szórj reszelt sajtot, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- tejszín
Tejszínes, tárkonyos levesek

- paradicsom
- leves