Így készül a francia hagymaleves
Tápláló és hipergyorsan elkészíthető vacsora egy hosszú nap után? Készíts egy adag gőzölgő hagymalevest az egész család örömére!
A francia hagymaleves hallatán sokan valami különlegességre asszociálnak, ami sokáig készül, és konyhai tapasztalat nélkül lehetetlen megfőzni. Pedig ez korántsem igaz. A hagymaleves az egyik leggyorsabban megfőzhető előétel, mégsem mindennapi.
Készítsd hát el te is, és tálald ropogós cipókban! Meglátod, az egész családban nagy sikert fog aratni.
Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 l csontlé
- 30 dkg vöröshagyma
- 10 dkg ementáli vagy parmezán sajt
- 6 cipó
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- morzsolt kakukkfű
- só
A hagymát pucold meg, és vágd vékony csíkokra. Olvaszd fel a vajat, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. Szitáld rá a lisztet, és keverd össze. Öntsd fel a borral és a csontlével, majd ízlésed szerint fűszerezd sóval, kakukkfűvel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A cipók tetejét vágd le. Kapard ki a belsejüket, és tedd vissza a tetőt. Előmelegített sütőbe tedd be 5-10 percre, hogy kicsit átsüljön, majd kanalazd bele a kész levest. A tetejére szórj reszelt sajtot, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- tejszín
Tejszínes, tárkonyos levesek
- paradicsom
- leves